Гривните на крака - любим аксесоар на всяко момиче

2016-06-13 14:46:00
Гривните на крака - любим аксесоар на всяко момиче
Снимка: iStock

Гривната за крака е аксесоар, който е любим на голяма част от представителките на нежния пол. И въпреки че навън все още не е напълно за чехли и сандали, ние решихме да ви представим няколко вида гривни и да ви дадем съвети относно тяхното носене.

 

Гривните на крака са се носели още от шумерите, които са живеели преди близо 5 хилядолетия. При разкопки на шумерски гробници са открити скелети с кривни на крака, изработени от най-различни камъни и метали.

 

В Древен Египет гривната на крака на жената е показвала нейният статус. Дамите със сребърни/златни гривни, обсипани със скъпоценни камъни, са били съпруги на заможни мъже. По-бедните представителки на нежния пол носели предимно кожени гривни или такива, изработени от неценен метал.

 

 

В индийската, арабската и югоизточноазиатската култура дамите също носели гривни на крака.

 

В Западната култура тези гривни станали модерни през 60-те години на миналия век и били символ на свободен дух и алтернативно мислене. Хората ги свързвали с бохемския начин на живот.

 

Видове гривни за крака и как да ги носиш правилно:

 

Сребърна гривна – тя е подходяща за тийнейджърки, защото е може да се носи всеки ден и се съчетава изключително лесно с всякакъв вид обувки и дрехи.

 

Златна гривна – повечето модели са от една или две много фини и тънки верижки. Подходяща е за носене при по-специални поводи. Комбинира се добре с чифт класически обувки на висок ток.

 

Гривна с висулки – през последните няколко години те са изключително популярни и модерни. При тях човек лесно може да добави стил и индивидуалност. Гривните с висулки са подходящи за момичета, които имат спортно-елегантен външен вид.

 

Гривна с мъниста – подходящи са за ежедневна употреба, имат силно бохо излъчване и се свързват с етно стила. Подходящи са за алтернативно облекло и допълват идеално чифт джапанки.

 

Гривна с пръстен – този модел гривни идва от индийската култура и е подходящ за горещите летни дни, когато си на плажа по бански. Обикновено се носят на бос крак заради вековната история, която носят, а и защото е по-удобно.

 

Съвети за носенето на гривна на крака:

 

- препоръчително е, когато ходиш на работа, да не носиш гривна на крака, защото може да нарушаваш някои писани или неписани правила на дрескода в офиса;

- задължително трябва да съобразиш модела на гривната на крака със стила на обличане, който имаш;

- трябва да се погрижиш максимално добре за краката си, ако носиш гривна на крака, защото тя привлича вниманието към тях. Педикюрът ти трябва да е перфектен, а кожата ти – мека и гладка;

- гривните на крака са подходящи за носене, когато си облечена с къса пола/рокля/панталонки;

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия