Три идеи за ефектен маникюр в домашни условия [част трета]

2016-06-25 11:00:00
Три идеи за ефектен маникюр в домашни условия [част трета]
Снимка: Facebook

Маникюрът с печатни букви е доста различен от предните два, които разгледахме – ефект Омбре и нокти на точици.

 

Макар и на първи прочит тази идея да изглежда несериозна или твърде сложна, тя не е нито едно от двете. Напротив, този маникюр с букви изглежда доста стилен и е елементарен за направа. :)

 

Нужно ви е да имате този път задължително прозрачен топ лак, поне един цветен лак за нокти, както и една страница от вестник, по възможност с дребен шрифт. Важен компонент е да си закупите етилов алкохол (най-добре от поне 70%), за да можете да пренесете печатните букви от листа вестник върху ноктите си. Не опитвайте с лакочистител, защото ще си свалите и вече нанесения лак от тях.

 

 

Механиката трябва да изпълните както следва: По желание започнете с нанасянето на един пласт от прозрачния топ лак и изчакайте да изсъхне. След това нанесете основния тон, който сте избрали за маникюра си. Тук е задължително да изчакате да изсъхне напълно. След това изсипете малко от етиловия алкохол в малка чашка или съдче, което да е с дълбочина от поне 4-5 сантиметра, за да може да натопите напълно целия си нокът в алкохола. Задръжте пръста си там поне 4-5 секунди, след което бързо извадете нокътя от течността и поставете върху него (без да го бършете) парченце от вестника, с размер по-голям от размера на вашия нокът. Задръжте листчето няколко секунди, като натиснете отгоре, за да залепне хубаво върху нокътя ви. След няколко секунди, премахнете вестника. Би трябвало върху нокътя ви вече да са се отпечатали част от буквите от вестника. Изчакайте да засъхнат хубаво и нанесете прозрачен топ лак, който да фиксира мастилото върху нокътя ви за по-дълго време. И сте готови!

 

Този маникюр изглежда доста стилно, но задължително за него е да използвате за основен цвят нещо доста светло, например сиво, бледорозово, бледосиньо, както и бяло. Можете да ползвате и телесен цвят, подобен на този, който ползвате за основа на френски маникюр.

 

Разбира се, ако някоя от трите ни идеи ви се струва твърде семпла, винаги можете да добавите един слой блестящ топ лак, или пък можете да украсите с дребни камъчета или брокат.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия