Три идеи за ефектен маникюр в домашни условия [част втора]

2016-06-24 17:54:00
Три идеи за ефектен маникюр в домашни условия [част втора]
Снимка: Личен архив

В първа част описах как да си направите преливащ маникюр в два цвята – стил Омбре. Тук следва втора част, която ще ви научи да си правите ефектен, закачлив маникюр на точици. 

 

За целта са ви нужни поне два различни цвята лак за нокти, и ако имате възможност – ползвайте безцветен топ лак също.

 

Начин на получаване: Ако имате прозрачен топ лак, първо нанесете един пласт от него върху почистени и оформени нокти. Когато изсъхне, можете да нанесете един слой от един от цветните лакове, който ще ви служи за основен тон на маникюра. Изчакайте хубаво да изсъхне. След това сте готови за оформянето на точиците. Вземете последния лак за нокти, който сте приготвили и извадете четчицата му, като не я избърсвайте и изцеждайте на ръба на бурканчето с лак. Нека по четчицата остане лак, който да се стича надолу под формата на капка. Когато се стече капката на върха на четчицата, внимателно и съвсем леко докоснетe нокътя си за секунда, като веднага след това вдигнете отново четчицата във въздуха. Би трябвало да сте получили точица.

 

От тук натам сте свободни да импровизирате. Можете да оставите само по една, две или три точици върху всички нокти, или върху един-два избрани от вас. Или пък да покриете целия си нокът или всичките си нокти изцяло с малки точици. Всеки път, когато усетите, че по четчицата не остава много лак (когато сте изхабили събралия се в капчица лак), потапяйте отново без да избърсвате в ръба на бурканчето. Имате вариант и да ползвате повече от два различни цвята лак, можете да оформите безразборен брой точици в различни цветове, или пък да оформите цветенце от няколко събрани на куп точки. Изборът е изцяло ваш.

 

Накрая би било хубаво след като всички точици изсъхнат и се втвърдят, да покриете лака си с обилен слой прозрачен топ лак, за да ги фиксирате и да не се отчупят в скоро време.

 

Цветовите комбинации за различните импресии, които искате да създадете на ръцете си, са същите като в първата част на тази статия. Скоро очаквайте трета част, в която ще бъде представена нова техника за маникюр в домашни условия, а именно – нокти с печатни букви по тях.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия