Съвети за избор на подходящ цвят боя за коса

2016-05-10 12:38:00
Съвети за избор на подходящ цвят боя за коса
Снимка: iStock

Ако искаш да изглеждаш максимално добре, трябва цветът на косата ти да подхожда на естествения тен на твоята кожа. Има обаче жени, които не знаят как да комбинират правилно двете неща. За да не бъдеш една от тях, виж нашите съвети и насоки.

 

Като за начало трябва да разбереш какъв е твоят тен. На пазара повечето продукти се разделят в 3 основни категории – топъл, хладен и неутрален тон. За да разбереш какъв е твоят тен, просто погледни вътрешната страна на китката си.

 

Ако вените ти изглеждат наситено сини, то тенът на кожата ти е хладен. Кожата ти може да е бледа, средна или тъмна, но най-много ще ти отиват дрехи в хладни тонове като бяло, тъмносиньо или ярко розово.

 

 

Ако вените ти са по-скоро зеленикави, то тенът на кожата ти е топъл и ще изглеждаш добре в тютюнево кафяво, тъмнооранжево или златно жълто.

 

Ако вените ти са нещо средно между синьо и зелено, то тенът ти е неутрален и най-много ти отиват цветове като сиво, бежово, маслиненозелено.

 

Цветът на косата също е от значение. Той може да те направи да изглеждаш безупречно или да те състари, ако не си избрала правилния. Тенът на кожата играе важна роля при избора на цвят за косата.

 

Голяма част от производителите на бои ползват същите категории като производителите на други козметики и разделят боите на топли, неутрални и хладни.

 

Според специалистите хората изглеждат най-добре, когато косата им е с няколко тона по-светла от естествения тен на тяхната кожа. Когато решиш да сменяш цвета на косата си, трябва да помислиш добре колко драстична искаш да е промяната. Ако искаш да е голяма, няма проблеми да го направиш, просто вземи под внимание тена на кожата си. Дори странни цветове като оранжево, зелено, лилаво и т.н. може да изглеждат добре, ако си отиват на тена ти. Лилавото, например, подхожда на хладен тен, розовото и синьото си отиват на неутрален, а оранжевото стои чудесно на топъл тен.

 

Тенът е важен и при избора на бижута. Среброто седи добре на хора с хладен тен, жълтото злато на хора с топъл, а розовото злато е добър избор за хора с неутрален тен.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия