Съвети и хитринки при носенето на раирани дрехи

2016-05-04 11:36:00
Съвети и хитринки при носенето на раирани дрехи
Снимка: iStock

Каквито и да са модните тенденции, каквито и принтове да са модерни, райето ще си остане един от най-популярните и носени. Има обаче няколко важни правила, които човек трябва да знае, когато избира раиране дрехи.

 

Много е важно човек какви дрехи избира и носи, защото всеки има някакви недостатъци, които може да прикрие, както и неща, които да подчертае.

 

Райето може да бъде вертикално, хоризонтално, диагонално, тясно, широко и т.н. И въпреки че райето си е райе, има неща, които трябва да знаем за всеки вид.

 

Хоризонтални райета – те създават илюзията за разширяване на фигурата. Затова, ако имаш широки рамене, които не харесваш, не носи хоризонтални райета. Ако си с по-пищен ханш може да носиш тениска или потник с хоризонтално райе, които ще ти помогнат да балансираш. Те са подходящи и за момичета, които имат малък бюст. Не забравяй, че хоризонталните райета оптически скъсяват фигурата.

 

Вертикални райета – хубаво е да ги носиш на онези части от тялото, които искаш оптически да издължиш. Ако искаш да подчертаеш дупето и краката си, носи рокли с вертикални райета. Те са много добър избор и за панталон, ако имаш слаби крака. Може да го съчетаеш с топ или изчистена бяла риза.

 

Асиметрични райета – те по много приятен начин придават извивки на тялото. Подходящи са при избор за рокля или елегантен топ. Асиметричните райета създават илюзията за фина талия, дори да не е такава. Също така подчертават гърдите и краката.

 

Как да носиш райе според фигурата си?

 

Фигура тип Пясъчен часовник – може да се каже, че на този тип фигура подхожда всичко, но ако искаш да подчертаеш извивките на тялото си, трябва да заложиш на асиметрични/диагонални райета.

 

Фигура тип Круша – за дами с такава фигура е препоръчително да се носи топ с хоризонтални райета, за да има баланс между по-пищната долна част на тялото и по-тясната горна.

 

Фигура тип Правоъгълник – за тези дами са подходящи асиметричните и хоризонталните райета с различна дебелина. Те създават илюзията за извивки.

 

Фигура тип Ябълка – за дамите с такъв тип фигура се препоръчват диагонални и асиметрични райета.

 

За ниски дами – за тях са подходящи вертикалните райета, които издължават фигурата.

 

Как да комбинираш райето?

 

Най-известната комбинация е топ/блуза/риза/тениска с райе, съчетани с обикновени дънки или черен панталон.

 

През лятото спокойно дамите могат да заложат на рокля на райета. Ако тя е на хоризонтални, може да се сложи като аксесоар висяща огърлица. Роклята с вертикални райета оптически издължава фигурата.

 

Специалистите съветват никога да не се обличате в райе от горе до долу. Ако едната част от тоалета е с райе, то другата трябва да е едноцветна.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия