Няколко причини да ползваш арганово масло редовно

2016-04-20 11:30:00
Няколко причини да ползваш арганово масло редовно
Снимка: iStock

В последно време аргановото масло стана изключително популярно козметично средство сред представителките на нежния пол. То има чудодейни свойства, които имат благоприятен ефект както върху косата, така и върху кожата.

 

С какво е полезно аргановото масло?

 

Защитава косата – всяка жена знае, че високата температура е изключително вредна за здравето, но въпреки това доста дами използват редовно преса, сешоар или маша за коса, както и не прикриват и защитават достатъчно косата си през горещите летни дни. А това води до изтощаване и загуба на естествения блясък и виталност. Редовното третиране на косата (2-3 пъти седмично) с арганово масло свежда до минимум негативните ефекти от горещината.

 

Стимулира растежа на косата – аргановото масло е богато на витамини и антиоксиданти, които помагат за съживяване на кожата на скалпа и стимулиране растежа на косата. За да се извлече максимум ефект от аргановото масло, кожата на главата трябва да бъде добре почистена и ексфолиране преди нанасянето му. Може да ексфолираш кожата на главата си с глина или с друга ексфолираща маска за коса.

 

Помага при увредена, чуплива или изтъняла коса – може да си направиш маска с арганово масло, ако имаш проблеми с косата. Сложи щедро количество от него в дланта си и започни да масажираш интензивно главата си с кръгови движения, за да нанесеш равномерно и навсякъде арганово масло. Остави го да поседи 2-3 часа, след което го отмий хубаво с шампоан.

 

Помага при изтощена коса – нанеси щедро количество арганово масло върху главата си, като започнеш от корените към върху на косъма. Започни с малка част от косата, след което обхвани цялата глава. Потопи ръцете си отново в аргановото масло и започни да втриваш с пръсти върху кожата и корените. След това покрий главата си с найлонова шапка и остани под сауна за около 20 минути. Ако нямаш възможност да отидеш в сауна, увий кърпа, потопена в гореща вода около главата си и остани така, докато кърпата изстине.

 

Помага при суха кожа – на пазара има огромно разнообразие от продукти, борещи се със сухата кожа. За съжаление, дори най-добрите от тях не успяват да се справят напълно със сухотата и сърбежите. Добрата новина е, че аргановото масло може. Нужно ти е малко количество от него, което да втриеш върху кожата на лицето и тялото си след баня. Аргановото масло хидратира и подхранва кожата и има ефект срещу различни кожни заболявания.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия