Как да се справиш с прорасналите корени

2016-02-19 17:36:00
Как да се справиш с прорасналите корени
Снимка: freedigitalphotos.net

Момичетата, които боядисват косата си най-вероятно им се случва корените им да прораснат, но да нямат време да ги коригират веднага. Ето коя прическа ще ти помогне да ги скриеш успешно, докато отидеш на фризьор или имаш време да се боядисаш.

 

Придай обем. Със сешоара, c наведена напред глава, използвай пръстите си като гребен или пък си помогни с дифузер за обем (това е приставка, която се предлага в почти всеки комплект със сешоара в магазина и е много полезна за придаване на обем), за да придадеш максимум такъв на косата си. Така корените ти ще останат на заден план и ще станат съвсем невидими. Напръскай после със спрей, който е с текстура на базата на минерална пудра, като го направиш от разстояние 20 см. Това придава на косата леко тупиран вид, който сякаш магически прикрива прорасналите корени.

 

 

Ретуширай цвета. Нанеси локално спирала за коса или лек оцветяващ спрей, като целта тук е да се покрият само белите косми. Остави да изсъхне от само себе си. Но можеш и да ускориш съхненето със слаба степен на сешоара, задължително обаче включен на студена струя (студената струя оформя много повече прическата). После среши с четка, за да добие прическата ти естествен вид. Цветът ще издържи до следващото миене.

 

Добави аксесоар. В такива моменти косата се нуждае от някакъв детайл, който да насочи вниманието именно към него. Постави някакъв широк аксесоар (по твой избор, може да бъде: лента, диадема, шалче или какъвто ефект ти дойде на ум). Така ще прикриеш доста успешно корените си. Ако пък косата ти е къса, постави бижуто си по начин, който ще скрие и корените на тила ти. За финал използвай лак за коса, за да фиксираш прическата си.

 

Един съвет от нас: ако косата ти все още не е толкова изтощена или няма бели косми, по-добре не я затормозявай с боядисване. Главната цел на тази процедура е да скрие несъвършенствата ѝ, а като нямаш такива, по този начин ги създаваш. Хубаво е да бъдеш атрактивна и да разнообразяваш с цветове, но помисли за последствията.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия