Няколко любопитни неща за високите токчета

2016-01-21 19:41:00
Няколко любопитни неща за високите токчета
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички знаем, че нищо друго не действа толкова на мъжете, освен жена с високи токчета. С тяхна помощ дамите карат мъжките сърца да бият доста учестено. Но освен да съблазняват, високите токчета са причина за успех в кариерата на жените. Ето още любопитни неща за високите обувки.

 

64% от жените по света редовно носят обувки на токове над 10см. А и всички свързват жената с високи токчета.

 

Според норвежки учени постоянното ходене на високи тънки токове може да предизвика проблеми с гръбначния стълб, главоболие и влошаване на умствените способности. Така че гледай от време на време да излизаш и с равни обувки.

 

Всеки 2см ток увеличават напрежението на палците на краката с около 25%. Така нараства рискът от развиване на плоскостъпие. Високите токчета деформират крака и след това се налага да се носят специални стелки, които да облекчат натовареното ходило. Ето още една причина да не носиш постоянно високи обувки.

 

Носенето на токчета стимулира развитието на онези мускули, които правят оргазма по-ярък и наситен. Това е твърдение на специалист от италиански университет.

 

 

Високите токчета тренират мускулите на дупето, бедрата, а също и прасците – това позволява на жените да поддържат фигурата си в много добро състояние. Не случайно тези, които танцуват на високи обувки имат перфектни тела (огромна заслуга имат не само тренировките, но и носенето на токове по време на танци).

 

Новата козметична процедура – инжектиране на колаген във възглавничките на стъпалата, намалява дискомфорта при носене на високи обувки.

 

Първата поява на тънките високи токчета, остри като игли, е през 1950г. техен създател е италианският моделиер Салваторе Ферагамо.

 

Високите токчета са честа причина за автомобилни аварии: много дами попадат в пътно-транспортно произшествие заради трудно боравене с педалите, когато шофират с обувки на ток.

 

Любовта към токчетата е признак за това, че на жената ѝ е повишено нивото на тестостерон, а значи и либидото.

 

Запомни, че височината на тока трябва да е не повече от 5% от ръста. Примерно за жена с ръст 170см са допустими токчета до 8,5см. Много високи момичета не смеят да носят високи обувки, защото стават по-високи от всички. Но нека не се притесняват – да изчислят според ръста им колко см са допустими.

 

Колкото по-високи са токчетата, толкова по-уверена в себе си е жената и толкова повече шансове има да изгради хубава кариера. Така твърдят социологически проучвания.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия