Когато пътуваш най-вероятно не обръщаш особено внимание на външния си вид, тъй като си заета с всички подробности около пътуването. Една жена обаче винаги трябва да изглежда добре. Ето как да го постигнеш и ти по време на път.

 

Задължително хидратирай кожата си. Интензивната грижа в деня преди път е важна. Добре е да подсигуриш на кожата си повече влага, защото ще ѝ трябва в дехидратиращите условия по пътищата.

 

 

Освежи грима си. Може би се учудваш, но нашият съвет е да пропуснеш фон дьо тена. Замени го с цветен овлажнител за лице. Все пак ако не можеш да минеш без него, сложи си. Въпреки че не е желателно, защото по време на път полепват всякакви нечистоти по лицето ти. Много дами имат навика да освежават грима си преди да слязат от превозното средство. Това не е лошо, но най-добре го направи със спрей за лице. Също така пътят изморява и кожата реагира осезаемо на това. Сложи няколко ледчета в найлонов плик (разбира се, ако има откъде да ги вземеш – стюардеса/вагон-ресторат във влака), начупи ги и ги завий в кърпа/салфетка. Сложи леда под очите за няколко минути. Освежаване ще почувстваш почти веднага.

 

Използвай капки за очи. Когато пътуваш най-вероятно прекарваш повечето време е четене или пред смартфона си. Това изморява очите – зачервяват се, засърбяват, започват да сълзят и ти ги търкаш. Не се изкушавай да го правиш, все пак си с грим. По-добре тогава да сложиш капки за очи, които ще ги овлажнят и успокоят.

 

Прибери косата си. Ако не пътуваш в собствената си чиста кола, най-вероятно ще попаднеш на мръсна седалка, до която много коси са се докосвали. Със сигурност ти тръгваш на път с чиста коса и няма нужда да я цапаш и мачкаш във всички посоки (още повече ако е изправена или накъдрена) на седалката. Свий я на небрежен кок или изпети плитка. Така косата ще изглежда сравнително прилично и няма постоянно да се чудиш как да я сложиш зад ушите или пригладиш. Няма да се налага и да я пипаш с ръце, а тя така се омазнява много по-бързо. 

Автор: Nadejda Atanasova