През студените месеци има много опции за интересен маникюр. Някои жени продължават да залагат на по-летни цветове, защото им липсва топлото време или просто харесват цвета. Други се изкушават да рисуват по ноктите си елхички, подаръци и снежинки. Те винаги са подходящи около празниците, но всъщност зимните тенденции в маникюра са съвсем различни. Този сезон най-модерни са тъмните цветове: бордо, керемидено, патладжан, дори черно. Нюансите се комбинират един с друг, но модната тенденция е колкото по-тъмно, толкова по-добре. Освен това актуално е и турскосиньо, тъмнозелено, металик. Разбира се, традицията не изневерява и на златното и сребърното. Ето още какви нюанси можеш да прибавиш към маникюра си, за да бъде в тон със сезона.

 

 

Шоколадов тон. Цветът, наподобяващ шоколад е много подходящ за тази зима. Особено ако се комбинира с подходящ цвят дрехи и грим в по-тъмни нюанси. Експертите препоръчват да не се колебаеш да експериментираш с формата на ноктите. Въпреки че най-актуалната този сезон е дълги нокти със овални и заострени върхове. Ако пък ти не можеш да пуснеш дълги нокти, защото постоянно ти се чупят или не е практично, или тази форма е прекалено нестандартна за теб, избери компромисен вариант без остри върхове и със средно овални дълги нокти. Модерни са също късите, особено ако са лакирани в по-тъмни нюанси. За по-късите равната форма е по-подходяща.

 

Матови нокти. Напоследък матът набира все по-голяма известност. Особено разпространени в момента са светлорозовия, прасковения или  бежовия мат. Налага се и тенденцията да се носи единствено прозрачен лак или топ с лек нюанс. Френският маникюр също е винаги модерен, но тенденциите са линията да не е бяла, а златиста или сребриста, но по възможност не бляскава, а отново мат. Друга популярна конфигурация е минималистичният маникюр. При него се залага на симетрия и оригиналност. Вариантите са многобройни — украса само с по една точка на нокът, с по една чертичка или със звездички. Но най-модерни сред матовите нокти си остава френски черен. При него основата на нокътя е черен мат, а лентичката е обикновен черен. Стои прекрасно, ако е направен както трябва. Тази комбинация най-добре стои на средни равни нокти.

Автор: Nadejda Atanasova