Продуктите, без които косата не може

2015-10-25 16:42:00
Продуктите, без които косата не може
Снимка: freedigitalphotos.net

Красивата коса изисква постоянни грижи. Няма как да се радваш на лъскава грива, ако не правиш нищо за нея. Искаш коса като на модел от списание, но не знаеш как да я постигнеш. Освен търпение, ще ти трябват и някои важни козметични продукти. Какви?

 

Протеинова (кератинова) серия. Тя е възстановяваща и уплътнява косата. Препоръчва се за увредени коси, без значение дали са мазни, или сухи. Особено добре се повлиява и боядисаната коса, която възвръща блясъка си и отново е силна и здрава. Ако усещаш, че космите ти се късат, косата ти е вяла и няма никакъв блясък, пробвай кератинова серия. Важното е да си купиш задължително шампоан и балсам/маска от една и съща серия. Кератиновите продукти действат на базата на попълване на всеки косъм и уплътняването му. Ако използваш шампоан, съдържащ масла и след това нанесеш кератинова маска, няма да постигнеш никакъв ефект, защото косъмът няма да може да поеме продукта.

 

 

Шампоан за честа употреба. Колко често миеш косата си? Повечето момичета, които имат мазна коса използват агресивни шампоани и то всеки ден. Това е много голяма грешка, защото по този начин се влияе негативно на скалпа, а косата изтънява. Нужен ти е шампоан за честа употреба, ако имаш мазна коса. Той е много по-нежен и не изсушава косъма. Дори да си с нормална или суха коса, може да се наложи да я миеш по-често. Използвай такъв шампоан, защото той е по-лек.

 

Дълбоко почистващ шампоан. Той се ползва рядко – на около 10-15 дни и е подходящ за момичетата, които ползват доста стилизанти и козметика за коса като цяло. Тези продукти трудно се отмиват изцяло и се наслояват върху косъма и скалпа. Затова е добре да имаш такъв шампоан, който да употребяваш рядко, но да си сигурна, че ненужните продукти са отмити от косата ти.

 

Термозащитен спрей/крем. Той е задължителен, ако използваш сешоар, преса или маша. Без него, косата ти ще стане суха и вяла, ще се изтощи и ще заприлича на слама. Винаги нанасяй термозащитен продукт, преди да обработваш косата си.

 

Серум/масло за подхранване на краищата. Краищата на косата винаги се изтощават много по-лесно и изглеждат сухи, заплитат се. Трябва да се погрижиш за тях, като ги хидратираш добре. Купи си подходящ продукт, който да съдържа масла, например някакъв серум. Чистите натурални масла също са добро решение, но са по-мазни и тежки. Нужни са ти само няколко капки масло, когато го нанасяш. Много момичета използват течни кристали за тази цел. За съжаление, често пъти съставът на тези кристали не е достатъчно добър и те не подхранват косата. Трябва внимателно да четеш етикетите, когато избираш какво да си купиш.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия