Няколко причини, поради които жените носят сутиен (въпреки че не искат)

2015-09-28 14:44:00
Няколко причини, поради които жените носят сутиен (въпреки че не искат)
Снимка: iStock

Почти няма жена, която да не носи сутиен. Причините да го правят са най-различни. Виж някои от тях:

 

- Гърдите са ми малки и с помощта на сутиена искам да изглеждат по-големи;

- Зърната ми си личат под дрехите и ги прикривам, като нося сутиен;

- Сутиенът поддържа бюста ми и той изглежда по-добре;

- Притеснявам се, че ако не нося сутиен, гърдите ми ще се отпуснат;

- Когато съм без сутиен, се чувствам неприлично на публични места;

 

И сега виж мнението на специалистите към всяка една от горепосочените причини:

 

- Когато момичето навлезе в пубертета, гърдите му порастват и то започва да носи сутиен. И още тогава влиза в магазина с идеята да си купи бельо, което ще направи гърдите му видимо по-големи. Причината за това е, че представителките на нежния пол се притесняват от малките си гърди, защото обществото е наложило мнението, че големият бюст е по-привлекателен от малкия. За жалост тийнейджърките не разбират, че физиката и психиката им тепърва ще се развиват и не бива да се притесняват за големината на гърдите си.

 

 

- Има жени, които предпочитат да не носят сутиени, но го правят, за да прикрият зърната си. Ако и това е твоята причина да носиш сутиен, може да решиш проблема си, като използваш специални силиконови листчета, които покриват само зърната. Така няма да се притесняваш, ако ти стане студено и зърната ти настръхнат.

 

- Определено на жените с по-голям бюст им е по-удобно със сутиен, защото той ги придържа. Той е задължителен по време на спорт, когато има активно движение. Когато си избираш сутиен, трябва да заложиш предимно на комфорта, а след това на вида му. Сутиенът не бива да те стяга или убива. Също така е препоръчително да ходиш без сутиен, когато си си вкъщи и/или спиш.

 

- Това е мит, на който е време да спреш да вярваш. Носенето на сутиен няма да ти помогне бюстът ти да остане стегнат. Дори има теории, че сутиените могат да имат обратния ефект, защото в гърдите няма мускулна тъкан, а фиброзни жили, които не могат да се съкращават като мускулите. И ако постоянно носиш сутиен, който да подпира изкуствено бюста ти, то не се използват въпросните лигаменти и в един момент те може да атрофират и гърдите да се отпуснат. Също така лошо избраният сутиен, който ти е неудобен, кара тъканите от бюста ти да се променят и да оформят различни на вид гърди.

 

- Замисляла ли си се някога колко жени използват сутиена и дрехите, които носят, за да покажат своята сексуалност и колко носят сутиен, защото смятат, че не е редно да не носят? Причината е, че е доста разпространено схващането, че гърдите са неприлична част от женското тяло и трябва да бъдат прикривани.

 

Дали ще носиш сутиен или не, сама трябва да прецениш. Важното е да се чувстваш добре, не бива да робуваш на закостенелите обществени мнения.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия