Неудобствата, които причиняват сутиените

2015-09-26 15:04:00
Неудобствата, които причиняват сутиените
Снимка: freeimages.com

Сутиенът съпътства жените през целия им живот, но не всички знаят достатъчно за него. Кога трябва да го носиш? Колко стегнат трябва да бъде? Ще те запознаем с неудобствата, които жените изпитват докато носят сутиен.

 

Когато го сваляш се появяват червени петна все едно някой те е изтезавал. Това означава, че те стяга прекалено, но ако го отпуснеш ще ти бъде хлабав. Все пак не го носи прекалено стегнат, защото може да наруши кръвообращението.

 

Винаги едната страна чашката на сутиена е по-празна, а другата по-пълна. Това е нормално, защото в повечето случаи едната гърда е по-голяма от другата. При всички жени се наблюдава тази разлика, просто при някои е много по-силно изразена. Не бива да се притесняваш, няма човек, който да има идеална симетрия между лявата и дясната половина на тялото си.

 

 

Не знаеш кога трябва да изпереш сутиена си? Повечето жени го перат, когато се сетят или просто решат, че е мръсен. Добре е да го правиш след 2-3 обличания, зависи дали се потиш обилно, или не.

 

Не можеш да го изпереш в пералнята, защото преди да го пуснеш там, това ще бъде последното му обличане. Тя ще развали банелът, никога не си прави експеримента да переш сутиен в пералня, само на ръка.

 

Когато носиш по-изрязани дрехи трябва да се съобразяваш с цвета им и този на сутиена. Винаги можеш да сложиш силиконови презрамки, но не е много удобно, тъй като те залепват за кожата. А да носиш сутиен без презрамки е малко рисковано, защото ако не е доста стегнат, има голяма вероятност да падне.

 

Имаш чувството, че гърдите ти постоянно се потят, особено лятото, когато сутиенът запарява страшно много. И петната от пот, които доста трудно се перат. Да, да носиш сутиен не е лесно.

Изпитваш трудност да си избереш нов сутиен, защото всички, които пробваш са ти неудобни и не пасват на гърдите ти.

 

Ако чувстваш прекалено често дискомфорт, когато носиш сутиен, увери се, че носиш правилният размер. Той не служи само, за да подчертае гърдите ти и да изглеждаш по-секси. Когато носиш по-малък размер, обръчите притискат прекалено гърдите, това може да навреди на гръдните сухожилия, в резултат на което да се ускори увисването. Възможно е да се появят и проблеми в кръвоснабдяването. Важно е периодично да измерваш гръдната си обиколка, защото тя няма винаги да е същата.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия