Храните, които те правят красива

2015-09-11 17:51:00
Храните, които те правят красива
Снимка: Freedigitalphotos.net

Има храни, които са изключително полезни и колкото в по-големи количества ги консумираш, толкова по-добре за теб. Тези храни съдържат прекрасни нутриенти, които влияят отлично на кожата, косата и жизнените ти сили. Искаш да си красива? Ето какво трябва да хапваш в такъв случай.

 

Сьомга. Тя е една от най-вкусните супер храни, но за съжаление е доста скъпа. Няма значение как ще я консумираш – пушена, печена, на грил или в супа (пържена не е добра идея, защото е много мазна и не вкусна, приготвена по този начин). Защо да хапваш сьомга? Защото тя е чудесен източник на полезни мазнини, ще направи кожата ти еластична и ще предотврати появата на бръчки.

 

Стриди. Те са много вкусни и доста полезни. С времето кожата остарява и се сбръчква, защото тялото произвежда по-малко колаген. Той е отговорен за свежестта и еластичността на кожата. Стридите съдържат нутриенти, които подпомагат образуването на колаген. Освен това ще се възстанови и нормалното ниво на калций в ноктите ти.

 

 

Черница. Обичаш ли тези вкусни плодове? Черницата е изключително полезна, защото е антиоксидант. Те са полезни дори във вид на сироп или компот, както и пресни. Освен антиоксидантни свойства, възстановяват кръвоносните съдове и подобряват притока на кръв към кожата.

 

Киви. То също е много полезно, защото подпомага производството на колаген. Ако искаш да имаш дълго време красива кожа, хапвай киви поне един път седмично. Можеш да го консумираш в плодова салата или самостоятелно.

 

Домати. Кой не обича традиционната Шопска салата? Доматът е на почит в българската кухня, като се съдържа в почти всяко ястие. Хапвай по-често пресни домати, защото те предотвратяват стареенето на клетките в тялото. Хапвай поне по един домат дневно, а когато няма пресни – набавяй си нужната доза чрез консервирани.

 

Черен шоколад. Мнозина са хората, които казват, че шоколадът е полезен. И той наистина е, но само когато е черен. Млечният шоколад не е полезен, тъй като съдържа много мазнини и малко какао. Тъмният шоколад винаги е с над 70% какао и е силен антиоксидант.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия