Подготовка за кола маска

2015-08-09 15:06:00
Подготовка за кола маска
Снимка: freedigitalphotos.net

Кола маската е един от най-популярните методи за премахване на нежеланото окосмяване. Все повече жени и мъже прибягват до него, защото е ефикасен и безопасен. Ефектът е дълготраен – поне две седмици, косъмчетата не са твърди и груби, каквито стават след употребата на самобръсначка. Кола маската има много предимства, но понякога изисква време, за да се направи. Как да се подготвиш за кола маска, за да постигнеш оптимален ефект?

 

Изчакай косъмчетата да пораснат. Това е едно от най-важните правила, които трябва да следваш. Късите косъмчета не могат да се захванат от кола маската и резултатът е нулев. Затова имай търпение и изчакай да достигнат дължина 0.5-0.7 см. Това е оптималната дължина, защото ако са по-дълги ще те боли ужасно, а ефектът няма да е много добър.

 

Не използвай никакъв лосион/крем/олио за тяло преди процедурата. Без значение дали ще ходиш на козметик или ще си правиш кола маска вкъщи, трябва кожата да е чиста и да няма никакви следи от мазни продукти. Най-добре си вземи душ преди епилация, за да отмиеш всякакво възможно омазняване. Когато кожата е мазна, кола маската не се захваща добре и не дава резултати.

 

 

Тези две действия са достатъчни, ако си решил/а да посещаваш козметик. Трябва да знаеш, че след кола маска не трябва да мокриш епилираните места поне 5-6 часа, за да не се възпали кожата. Ето още няколко съвета, ако ще си правиш домашна кола маска.

 

Подготви се за омазване. Първите опити с кола маската не винаги са успешни. Тя е доста лепкава и може да съсипе дрехите или мебелите ти. Най-добре е да си разчистиш място за действие и да сложиш чаршаф/покривка, която да предпази мебелите ти от лепкавата течност.

 

Кола маската се предлага под най-различни форми – има пълнители, които се поставят в специален нагревател. Това е един от най-лесните начини, защото температурата се регулира от самия уред, няма как да се накапеш, защото продуктът се разнася с помощта на ролер. Нужни са ти и ленти, с които да отстраняваш кола маската.

 

Студена кола маска. Има и такъв вид, който не е особено популярен. При тази кола маска няма как да се изгориш, но се работи по-трудно, защото се отлепва без ленти. Понякога косъмчетата се накъсват, защото много хора не знаят как точно да отстраняват кола маската. Каквато и да използваш (топла или студена), трябва да знаеш, че се нанася по посока на космите и се отстранява против посоката на растеж.

 

Захарна кола маска. Ако не се доверяваш на производителите на козметика, можеш да си направиш кола маска и в домашни условия. Нужни са ти лимонов сок и захар, които се варят до получаване на гъста, лепкава каша. Нужна ти е шпатулка, с която да нанасяш колата и ленти, с които да я премахваш. Минусите са, че е възможно да се опариш, както и да превариш колата и тя да стане прекалено гъста. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия