6 причини, поради които веждите ти изглеждат зле

2015-08-08 18:36:00
6 причини, поради които веждите ти изглеждат зле
Снимка: freedigitalphotos.net

Модата при веждите се мени постоянно. Преди няколко години беше модерно веждите да са изключително тънки и се смяташе, че това е много красиво. В момента модата е на другия полюс и в момента най-предпочитани са по-дебелите вежди. Проблемът е, че много момичета нямат толкова плътни вежди или след дълго време сериозно изтъняване, веждите спират да растат. Защо веждите ти не изглеждат добре?

 

Веждите ти не са оформени. Макар да са на мода дебелите вежди, това не значи, че не трябва да ги оформяш. Нужно е да отскубнеш всички косъмчета, които не растат на място. Старай се да оформиш веждите си в еднаква форма, защото разликите ще се забележат.

 

 

Имаш петънца, в които нямаш косми. Това е дефект, който няма как да поправиш, но можеш да замаскираш. Някои хора просто нямат косми в определена част от веждите си. Там спокойно можеш да нанесеш молив за вежди или друг продукт, който да прикрие недостатъците.

 

Слагаш прекалено много бляскави сенки. Светлите и бляскавите сенки оптически уголемяват очите. Затова е добре да си слагаш такива сенки, ако искаш да подчертаеш очите си. Проблемът е, че някои момичета слагат блясъка в голямо количество и той достига чак го веждите. Това не е добра идея, трябва хубаво да прелееш сенките с малко фон дьо тен или матови сенки, които да нанесеш под веждата.

 

Попълваш веждите си с твърде тъмен цвят. Хубаво е да помислиш какъв точно цвят вежди имаш и каква е косата ти. Ако си с много тъмни вежди и изрусена коса, помисли за някакво трайно изсветляване на веждите. Дори да не се боядисваш, по-тъмният молив за вежди не се ди добре, защото създава излишна строгост.

 

Не решиш веждите си. Хубаво е, когато се гримираш, първо да срешиш веждите си. Така ще видиш как седят, дали имат нужда от почистване и ще прецениш къде трябва да попълниш. Рошавите вежди създават усещане за незавършен вид.

 

Удължаваш веждите си твърде много. Това е грешка, защото не седи добре и си личи. Когато използваш молив за вежди, можеш просто да ги попълниш, но не и да си ги дорисуваш. Някои момичета си правят веждите буквално с прав ъгъл в началото и удължени със сантиметър в края. Това е много изкуствен вид, който по-скоро отблъсква. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия