Как да си купиш готини дрешки от магазините "second hand"

2015-06-22 12:15:00
Как да си купиш готини дрешки от магазините
Снимка: iStock

Почти всички момичета, а и доста момчета, обичат да ходят по магазините и да си купуват нови дрешки. Някои си купуват само определени марки, други предпочитат да гледат в моловете, а трети минават и през магазините за дрехи втора употреба. В последното няма нищо лошо, всеки сам си решава откъде да си пазарува, като се съобразява с личния си бюджет и суеверията, които има. Има хора, които смятат, че всяка дреха има своя енергия. Това може и да е вярно, но може и да не е. А и не е задължително всяка енергия да е лоша, може пък човекът да е бил страшен късметлия и сега да се спохожда късметът и теб.

 

Сега обаче няма да коментираме кои са плюсовете и минусите в купуването на дрехи от такива магазини, а ще обърнем внимание на това какво трябва да знаеш за дрехите втора употреба и как да се сдобиваш с готини и качествени неща на ниски цени.

 

Ако досега не си влизал в магазин за дрехи втора употреба, имай предвид, че вътре има много дрехи, ама наистина много! Някои от тях са чисто нови и все още имат етикет, други пък са в отлично състояние, макар и без етикет. Доста от дрехите са маркови, така че ако разгледаш достатъчно време, може да се сдобиеш с нещо наистина ценно. Лошата новина е, че почти всички бройки са единични, така че може да си намериш нещо, което ти харесва, но то да не ти става.

 

 

Въпреки че си в магазин за дрехи втора употреба, напълно нормално е марковите дрешки да са по-скъпи от останалите. Един обикновен потник може да струва 2лв., но един обикновен потник от Sisley може да струва 4лв., въпреки че не е нищо повече от първия, но етикетът му вдига цената.

 

В деня на зареждане на магазина има огромно разнообразие и поради тази причина тогава цените са най-високи, като с всеки изминал ден падат.

 

Трябва да си отделиш достатъчно време, когато ходиш по магазини за дрехи втора употреба, защото пада голямо ровене и мерене. Също така е хубаво да си вземеш приятел със себе си, който да те съветва и да ти помага в търсенето.

 

Как да си избереш дрехи втора употреба?

 

В тези магазини има наистина доста хубави дрехи на ниски цени, които си заслужават. Повечето от тях са в отлично състояние и никак не им личи, че са били носени от друг човек. Въпреки това оглеждай хубаво дрехите, преди да си ги купиш, защото не е изключено да попаднеш на нещо дефектно. Провери всички ципове и копчета, дали се отварят и затварят добре, дали са здрави и еднакви. След това огледай внимателно шевовете и ръбовете на дрехата. Ако дрехата е наистина качествена, шевовете ще са направени добре и няма да има двойни ръбове.

 

След като премериш дрехите, огледай ги хубаво още веднъж, когато си извън пробната. Често продавачите си служат с трикове, за да прикрият недостатъците на дрехите – светлината е слаба, а огледалата са стари.

 

Много е важно в такъв магазин да мислиш трезво. Не си заслужава да си купиш дреха с някакъв лек недостатък и да си мислиш, че ще успееш да я оправиш, като я дадеш на шивач. Първо, не е сигурно, че това ще стане и второ, заслужава ли си да дадеш още 15-20 лв.?

 

Много хора пазаруват като обезумели в магазините за дрехи втора употреба, защото там всичко е безбожно евтино. На много мъже и жени им се е случвало да влязат за нещо конкретно, но да излязат с десетина дрешки. Е, добре де, на жените това им се случва по-често :)

 

Повечето магазини за дрехи втора употреба са големи и просторни и в тях човек може да намери всичко – официални панталони, секси роклички, къси поли, готини спортни дрехи, пердета, покривки и т.н. Опитай се да отидеш за нещо определено и да не се върнеш с 10 излишни дрехи. Ще ти е трудно, но ако се постараеш, със сигурност ще издържиш на изкушението на ниските цени. Успех!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия