Доматите правят косата блестяща и мека

2015-06-01 15:06:00
Доматите правят косата блестяща и мека
Снимка: freedigitalphotos.net

Доматите са едни от любимите зеленчуци на повечето хора и са традиционни за българската трапеза. Като чуем „домати“ веднага се сещаме за шопската салата или за домашната лютеница, която помним от детството си. Но доматите не са просто вкусен зеленчук, те са и много полезни. В тази статия ще поговорим за благотворното влияние, което оказват върху косата ни.

 

Доматите съдържат големи количества витамини А, В, С и Е, които са много важни за здравето на косата. Ако в последно време косата ти пада повече и забелязваш, че след къпане и ресане, остават много косми, доматите ще са ти от полза. Нужен ти е един домат, като премахваш обелките и семките му. Месестата част се настъргва и се поставя върху скалпа. Трябва да стоиш така поне половин час.

 

Маска с домати. Маските за коса трябва да се слагат поне един път седмично, за да има ефект. Те подхранват косата и я правят по-силна и жизнена. Ако искаш по-блестяща и еластична коса, ти трябва един по-голям домат. Извади семките и го обели, а месестата част смачкай на пюре. Нанеси върху цялата коса и остави да действа 10 минути. Ще имаш много гладка и мека коса, тази маска се отразява чудесно на дами с непокорни и твърди коси.

 

За плувци. Плуването е чудесен спорт, който ще извае тялото ти. Но проблемът е, че в басейните има твърде много хлор. Той влияе зле на косата, като променя цвета ѝ и трудно се отмива. Ако искаш да премахнеш наслояванията, можеш да го направиш с чист доматен сок. Трябва да изстискаш 1-2 зрели домата и да нанесеш сока, след като си измила косата със шампоан. Изчакай половин час и отмий с хладка вода.

 

Доматите се борят и с пърхота. Доматите съдържат много голямо количество витамин С, който е противник на пърхота. Нужни са ти 2-3 домата, без люспите, като ги пасираш на гъсто пюре. Добавяш две супени лъжици лимонов сок и разбъркваш добре. Нанасяш маската върху скалпа, масажираш внимателно и трябва да изчакаш 40 минути. След това измий с шампоан.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
thefreak
преди 8 години

много са полезни, да, ако някой друг ги копае обаче...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия