Знаеш, че консумацията на алкохол е вредна, но въпреки това ти се случва, когато си на купон, да пиеш, за да може да си казваш „Наздраве!“ с останалите гости, а и за да снемеш стреса от себе си, да се отпуснеш и да се забавляваш. В алкохола няма нищо лошо, стига да пиеш с мярка и защото ти харесва, а не защото искаш да те замае и да свалиш задръжките си.

 

Малкото количество алкохол ще ти помогне да се отпуснеш, да не се притесняваш от околните и да се забавляваш. Ако обаче прекалиш, изведнъж ще започнеш да се държиш неадекватно, ще станеш досаден, ще ти стане лошо и единственото, което ще искаш, е да си легнеш.

 

 

Както вече споменахме, няма лошо да пиеш алкохол, стига да знаеш как. За да не се напиеш бързо и лесно, задължително трябва да си хапнал добре преди това. Също така е важно с всяка чаша алкохол да изпиваш по една чаша вода. По този начин ще пиеш по-бавно, по-малко и ще избегнеш тежкия махмурлук на другата сутрин. Също така не забравяй, че алкохолът действа дехидратиращо, затова трябва да пиеш достатъчно количество вода.

 

Ако все пак усетиш, че пиеш бързо и доста, стани, разходи се, потанцувай или поговори с някого. Много хора се напиват, защото постоянно се вдигат наздравици, на които те няма как да откажат и пият, дори когато не им се пие особено.

 

Препоръчително е да не пиеш газирани напитки, когато консумираш алкохол и да не пушиш или поне да е по-малко от обикновено, защото газираното и тютюнът ускоряват напиването.

 

Каквито и съвети да ви дадем, най-важният е да НЕ пиете и да се забавлявате трезви!

Автор: Ралица Солакова