Йога за тийнейджъри

2015-05-07 15:45:00
Йога за тийнейджъри
Снимка: thinkstockphotos.com

В днешно време водим толкова забързан начин на живот, че е добре от време на време да се отпуснем и да релаксираме. Най-лесният начин за това е йогата.

 

Със сигурност ти се е случвало да имаш важно контролно/изпит и да се притесняваш преди началото. Ако практикуваш редовно йога и знаеш основните техники за дишане, ще имаш възможност да овладееш емоциите си и да се успокоиш само с няколко вдишвания.

 

Йогата има както физически ползи, така и психически, защото дава възможност на подрастващите да се научат на техники за справяне със стреса и гнева и ги успокоява всеки път, когато се почувстват напрегнати или изплашени.

 

 

В България има много курсове по йога, но е добре човек да ходи там, където се чувства комфортно, без значение дали е близо до дома му или не. Трябва да харесваш учителя си по йога и той да бъде твой кумир, за да създадете специална връзка и да се чувстваш още по-добре, докато практикувате йога и правите различни техники на дишане. Йога учителите имат голямо положително влияние върху тийнейджърите, без те да осъзнават това.

 

Повечето хора смятат, че на младите хора не им пука за нищо. Това обаче не е вярно. Те се интересуват от света около себе си, искат да бъдат добри, да живеят в хармония с природата и да помагат на нуждаещи се. Практикуването на йога им дава точно това – спокойствие, хармония и осъзнатост.

 

За да бъде задържано вниманието на един младеж нещата, които се правят, трябва да са му интересни. Различните йога учители имат различни часове по йога, затова отиди на няколко места, преди да си избереш подходящо за теб място.

 

В йога курсовете уважението е взаимно. Учителите знаят как да се държат със своите ученици – показват им, че се интересуват от тях, помагат им по време на упражненията, показват им грешките, за да могат да станат по-добри и го окуражават всеки път, когато имат нужда.

 

Тийнейджърите са по-склонни да искат да бъдат самостоятелни за разлика от хората от други възрастови групи, затова учителят трябва да бъде внимателен – хем да им обръща внимание, хем да не прекалява.

 

Доста хора не ходят на йога курсове и не се интересуват от техниките за дишане, защото тези неща им се струват доста абстрактни. Всеки, който поне веднъж се е докоснал до тях обаче, благодари на Господ, че това се е случило. Хората, практикуващи редовно йога, са значително по-усмихнати, спокойни и доволни от живота.

 

А ти не искаш ли именно това? :)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
tonybadams
преди 9 години

Tova e taka:)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия