Защо жените живеят по-дълго време от мъжете?

2015-04-24 16:46:00
Защо жените живеят по-дълго време от мъжете?
Снимка: Dreamstime

Статистиката показва, че жените живеят по-дълго от мъжете средно със 7-8 години. Причините за това са най-различни – физическата активност, начинът на хранене, различието в генетиката, женските хормони, емоционалната близост с децата, грижите за здравето и т.н.

 

Истината е, че представителките на нежния пол се грижат много повече за своето здраве от мъжете. Например, те ходят по-редовно на профилактични прегледи и се стараят да се хранят здравословно. Като цяло грижата за здравето на семейството винаги е върху плещите на жената. Представителките на нежния пол са тези, които четат здравни статии и се интересуват от всичко, свързано с болестите.

 

Както вече споменахме жените обръщат внимание на здравословното хранене. Те се хранят редовно с плодове, зеленчуци и други полезни храни и рядко преяждат. Поддържат теглото си в норма и постоянно са на някакъв хранителен режим, който не им позволява да трупат излишни килограми. По този начин намаляват значително рисковете от появата на захарен диабет, сърдечно – съдови заболявания и метаболитен синдром.

 

 

Статистиката показва, че злополуките и катастрофите се случват по-често на мъже, защото те са склонни на повече рискове в живота. Дамите се предпазват, защото се стараят да живеят разумно и да не поемат излишни рискове.

 

Тестостеронът при представителите на силния пол провокира по-рисково поведение и създава подходящи условия за появата на сърдечно – съдови заболявания като мозъчен инсулт и сърдечен инфаркт още между 30 и 40-годишна възраст. Точно тогава дамите са по-защитени, благодарение на естрогена, който им помага да запазят артериите си чисти и премахва холестерола.

 

Жените често плачат, което им помага да се освобождават от негативните емоции и да не ги задържат в себе си. Те обичат да говорят за проблемите си и за нещата, които ги тревожи, което се отразява благоприятно върху тяхното здравословно състояние. Мъжете не обичат да споделят, задържат негативните емоции в себе си, а това води до сериозни заболявания и по-ранна смърт.

 

За да има човек дълъг живот, без значение дали е мъж или жена, трябва да живее спокойно, да не се ядосва за глупости, да не бърза постоянно, да обича и да бъде обичан.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Blue_Boy
преди 8 години

С 1 нещо не съм съгласен и това е, че мъжете по - добре карат отколкото жените. ;)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия