Как да се справиш с цъфтящите краища на косата

2015-04-01 17:30:00
Как да се справиш с цъфтящите краища на косата
Снимка: thinkstockphotos.com

Момичетата с дълги коси често се оплакват от цъфтящи краища. Гледката определено не е привлекателна и затова представителките на нежния пол правят всичко възможно, за да се справят с този проблем.

 

Най-често косата цъфти заради различни химикали и термичната обработка, на която я подлагаме. Използването на сешоар, маша или преса, трайното къдрене и боядисването вредят на косата, особено ако не полагаме допълнителни грижи за нея. Слънцето, солената вода, студа и химикалите в басейните също не са никак полезни за косата и я увреждат. Структурата на косъма може да се повреди трайно, ако не използваме правилно гребена/четката за коса. Затова е много важно какви продукти използваме за гривата си и не бива да пренебрегваме допълнителните грижи, които трябва да полагаме за нея, за да бъде здрава и блестяща. Постоянно вързаната коса и носенето на фиби също е вредно.

 

 

Ако забележиш, че от известно време косата ти цъфти, смени шампоана, който използваш и си вземи специално предназначен срещу цъфтеж на косата. След това посети фризьора си и отрежи цъфтящите краища. Гребенът ти задължително трябва да е естествен и с едро разположени зъбци.

 

Има най-различни маски, които могат да ти помогнат срещу цъфтежа на косата. В магазините също има, но ние ти препоръчваме домашно направените. Най-ефикасните продукти за този проблем са медът, копривата, лайката, ментата, липата, брезата, жълтъкът от яйце, зехтинът, лимоновият сок, рибеното масло и др. За да има ефект, трябва да си правиш маска веднъж седмично в продължение на минимум 3 месеца.

 

За да изглежда косата ти добре, трябва да пиеш достатъчно вода. Ако организмът ти не е хидратиран, косата ти няма как да бъде в добро състояние.

 

Избягвай честата употреба на маша и преса, а когато използваш сешоар, сложи го на най-ниската степен, защото високата температура уврежда косата.

 

Внимавай с ресането на косата. Трябва да го правиш редовно, но в никакъв случай не бива да е прекалено енергично и агресивно. Преди това е добре да ѝ сложиш течни кристали.

 

Не си купувай стилизиращи продукти, които съдържат алкохол, защото той допълнително изсушава косата и я прави чуплива.

 

Веднъж седмично е препоръчително да си правиш хидратираща и подхранваща маска за коса. Избягвай употребата на фиби и шноли, които имат прекалено заострени краища и зъбци.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия