5 ценни съвета, свързани с диетите

2015-02-15 14:01:00
5 ценни съвета, свързани с диетите
Снимка: freedigitalphotos.net

Колко пъти си била на диета? Вероятно се сещаш поне няколко или ще си признаеш, че постоянно си на диета. Ограничаваш храненето си с цел отслабване, но сякаш няма никакъв ефект. Чувстваш се зле, постоянно си гладна, изнервена си, че не можеш да ядеш всичко, което ти харесва и не постигаш никакви резултати. Сега ще ти дадем ценни съвети, свързани с диетите.

 

Настрой се за успех. Ако и този път подходиш с всякаква липса на вяра и увереност, не очаквай да се получи нещо. Искаш красиво тяло? Работи за него! Положи усилията и ще имаш успех. Затова трябва да вярваш, че ще се справиш и да си мислиш в тази насока. Пък и животът може да е прекрасен и без пица, в това ще повярваш, когато намериш здравословни и вкусни храни.

 

Поставяй си реалистични цели. Не очаквай, че ще постигнеш съвършено тяло само с няколко дни диета. Тялото ти ще се извае, само ако спортуваш и се храниш балансирано. Дори една диета не може да свали изцяло излишните ти килограми. Затова по-добре си постави реалистична цел, за да не се разочароваш. Ако искаш да отслабнеш 10 килограма за месец, е по-добре да преосмислиш желанието си.

 

Внимавай с порциите. В повечето случаи не е нужно да се отказваш от почти всяка храна, за да отслабнеш. Просто трябва да намалиш порциите и да спреш вредната храна. Затова е хубаво да внимаваш по колко ядеш. Докато сервираш не си хапвай! Много хора правят тази грешка и не усещат как прекаляват с количеството, което не виждат, че са изяли. Също така можеш да се снабдиш с кухненска везна и да мериш порциите си.

 

Не гладувай. Много момичета смятат, че с глад се постига фигура на модел. Всъщност с глад можеш само да си причиниш дискомфорт, стомашни проблеми и в по-тежки случаи анорексия. Няма да отслабнеш, ако се храниш рядко и по малко. По-добре е да си хапваш малки порции по 5-6, дори 7 пъти на ден. Може да включиш повече салати, плодове, задължително протеинови храни. Яж крехки меса, придружени с порция свежи зеленчуци.

 

Дори да пристъпиш диетата си, не се отказвай. Няма смисъл да се отказваш, само защото си хапнала парченце шоколад. Много момичета се оправдават с това, че не се сдържат и бързо забравят за диетата. Всъщност, едно парче шоколад няма да ти навреди толкова много. Проблемът идва, когато решиш, че всичко е изгубена кауза и изядеш целия шоколад.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия