Храните, които диетолозите и други специалисти НЕ консумират, защото са вредни

2015-01-14 17:03:00
Храните, които диетолозите и други специалисти НЕ консумират, защото са вредни
Снимка: Dreamstime

Трябва да се храним разнообразно, но това не означава, че трябва да консумираме, каквото ни попадне пред погледа. Има храни, които е по-добре да избягваме, ако не искаме да си създадем излишни проблеми със здравето. Диетолозите и специалистите, които се занимават със здравословно хранене и имат повече информация от обикновените хора, избягват консумацията на следните храни:

 

Сьомга – консумацията на риба е полезна заради наличието на омега-3 мастни киселини, стига обаче тя да не идва от развъдниците. Ако е оттам, тя е повече вредна, отколкото полезна. В развъдниците сьомгата се третира с най-различни химикали и антибиотици, които оказват сериозни влияние на човешкото здраве.

 

 

Прясно мляко – в днешно време почти всички крави се тъпчат със синтетични хормони и антибиотици заради склонността им към инфекции. Според специалистите растежните хормони, използвани при отглеждането на кравите, може да доведе до рак на млечната жлеза, простатната жлеза и дебелото черво. Ако не можеш без мляко, купувай си само от био ферми.

 

Соя – 90% от соята е ГМО и това е доказано! Редовното консумация може да доведе до рак, твърдят специалистите. За съжаление, в повечето сосове тя се използва, затова трябва да внимаваш какво си купуваш.

 

Ябълки – това е изключително полезен плод, стига да не се третираше с огромни количества пестициди. Ябълките са сред най-обработваните с химикали плодове. За да не си създаваш излишни здравословни проблеми, купувай си био плодове или си ги отглеждай сам на село.

 

Месо – като цяло месото е вредно, но най-много трябва да се избягват говеждото и телешкото заради царевицата и соята за бърз растеж, с които се хранят животните. В това месо има огромно количество наситени мазнини и е бедно откъм полезни вещества.

 

Консервирани домати – в консервите има бисфенол – А, който има поразяващи последици за човешкото здраве. Този синтетичен естроген повишава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване, репродуктивни проблеми и диабет.

 

Картофи – те абсорбират почти всички химикали, намиращи се в почвата. Допълнително фермерите ги третират с още химикали срещу покълване.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
N1K17Y123
преди 9 години

А аз на фотосинтеза ли да го карам, какво ?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия