Избери подходящ сутиен за твоите гърди

2015-01-13 13:15:00
Избери подходящ сутиен за твоите гърди
Снимка: thinkstockphotos.com

Сутиенът трябва да е не само хубав, но и да ти е удобен. Неправилно избраният сутиен ще ти причини дискомфорт, ще нанесе вреди на визията ти и може да ти причини здравословни проблеми.

 

Над 70% от представителките на нежния пол носят грешен размер сутиен. Това се случва, защото голяма част от жените не отчитат промените, които настъпват с тялото им с течение на времето – порастване на гърдите по време на тийнейджърските години и тяхното отпускане след раждане или с напредване на възрастта.

 

 

Обикновено дамите допускат 2 грешки, когато си купуват сутиен – подбират по-малка чашка от необходимото или обиколката е прекалено голяма.

 

Какво трябва да знаеш, преди да отидеш в магазина за нов сутиен?

 

Гърдите трябва да бъдат в чашката, а не извън нея. Те не бива да излизат нито отпред, нито отстрани. Също така чашката не бива да бъде полупразна. Разстоянието между чашата на сутиена и гърдите ясно показва, че този сутиен не е подходящ за теб и трябва да помолиш за друг размер.

 

Лентичката, която съединява двете чашки, трябва да е плътно прилепнала до тялото ти.

 

Сутиенът не бива да се мести, когато се движиш. Повдигни ръцете си и ако той не се движи нагоре, значи размерът е подходящ за теб.

 

Долната част на сутиена в областта на банелите трябва да прилепва плътно до тялото ти.

 

Лентата отзад, където се закопчава сутиенът, трябва да е в една линия с чашките. Ако сутиенът ти е малък, тя ще се вдигне нагоре или ще се вреже в кожата ти.

 

Презрамките на сутиена трябва да бъдат успоредни и да не оставят следи по тялото ти. Трябва да седят върху раменете ти и да не се смъкват настрани.

 

Банелите трябва да са в основата на гърдите ти.

 

В повечето магазини има добри продавач – консултанти, които могат да ти дадат правилните съвети. Вместо да си купуваш неподходящ размер сутиен, поискай тяхната компетентна помощ.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия