Искаш да имаш стегнато и привлекателно коремче. Уж се храниш здравословно, спортуваш редовно, но вместо да се радваш на коремчето си, ти се притесняваш от големия корем, който имаш. Защо се получава така?

 

Не консумираш месо – не си вегетарианка, но въпреки това рядко хапваш месо и млечни продукти. Смяташ, че съдържат много калории в себе си и затова предпочиташ да не са ежедневна част от менюто ти. Тези храни са източници на протеини, които засилват метаболизма и предпазват от появата на голям и отпуснат корем. Затова, вместо да се отказваш от тях, просто ги замени с по-нискокалорични продукти – обезмаслено кисело и прясно мляко, риба, крехко месо и т.н.

 

 

Консумираш алкохол рядко, но за сметка на това в големи количества – знаеш, че алкохолът е калоричен и затова избягваш неговата консумация. Но седнеш ли веднъж да пиеш, прекаляваш с количеството. Вместо да се наливаш рядко, но с много алкохол, пий редовно по 1-2 чашки вино.

 

Не се храниш редовно – смяташ, че колкото по-малко хапваш, толкова по-слаба ще бъдеш. Груба грешка! В никакъв случай не пропускай закуската, обядът и вечерята, а ако имаш нужда, хапвай по нещо малко и нискокалорично и между тях. Трябва да се храниш през няколко часа и по малко, за да поддържаш метаболизма си и да може той да функционира правилно.

 

Избягваш мазните храни – мислиш си, че мазнините са вредни и ти се лепят на тялото, но истината е, че мононенаситените мазнини всъщност се борят с излишните килограми. Затова не изключвай мазнините напълно от менюто си.

 

Не консумираш хляб – добра идея е да избягваш белия хляб, но не обръщай гръб на ръжения и пълнозърнестия. Те регулират нивото на инсулина и редуцират риска от натрупване на мазнини в корема. Затова редовно консумирай храни като овес, ориз, пълнозърнести спагети и т.н.

 

Постоянно ядеш диетични храни – мислиш, че по този начин си правиш добро и консумираш по-малко калории, но си далеч от истината. Повечето такива продукти са пълни с изкуствени подсладители, които възбуждат апетита и хапваш повече, отколкото имаш нужда.

 

Не минава и ден, без да правиш коремни преси – колкото и коремни преси да правиш на ден, няма да се сдобиеш с така желаното коремче, ако имаш мазнини. Затова, вместо да се мъчиш и да няма ефект, започни да правиш кардио упражнения.

Автор: Ралица Солакова