Кои храни и напитки съсипват красотата ни

2015-01-04 13:02:00
Кои храни и напитки съсипват красотата ни
Снимка: freedigitalphotos.net

Красотата е стремеж и цел на всяка жена. Повечето дами са склонни да направят много неща и жертви, за да бъдат красиви и привлекателни. Има много разнообразни козметични процедури, които са болезнени, досадни или вредни, но въпреки това дамите не се отказват от тях. Сега ще ви разкажем повече за храните и напитките, които ни загрозяват. Кои са те?

 

Тестени храни. Оказва се, че според много специалисти, те не са особено здравословни. На първо място те са калорични. Белият хляб е проблем за много хора, които обичат да си хапват тестени изделия, защото той е много вкусен, но съдържа и много калории. Вероятно домашно приготвен хляб не би бил толкова вреден, колкото купеният, защото съдържа големи количества подобрители, оцветители и други добавки, които карат тялото ни да изглежда подпухнало. Това важи и за другите преработени храни, защото от тях са извлечени хранителните им вещества и те не доставят полза на организма.

 

Кафе и алкохол. Една чаша кафе дневно е полезна и не би се отразила зле на организма. Същото важи и за чаша вино вечер или малка доза твърд алкохол. Но с тях не бива да се прекалява. Честата употреба и прекаляване с алкохол ще ви направи подпухнали, ще се отрази зле и на здравето ви, възможно е да причини проблеми с бъбреците и черния дроб. Алкохолът може да остави тъмни кръгове под очите, дехидратира, а и е много калоричен. Кафето не е полезно, ако се злоупотребява с него. То дехидратира силно, освен това оцветява зъбите и оставя лош дъх в устата. Пиенето на много кафе може да направи кожата ви бледа и съсухрена.

 

Безалкохолни напитки. Те са абсолютно ненужни на организма и само вредят. Тези напитки спомагат образуването на целулит, защото са газирани. Освен това са калорични, повишават LDL холестеролът и разрушават зъбния емайл. Те не допринасят с нищо добро за организма, а само го разрушават. Съдържат много изкуствени подсладители, които са наистина вредни, прекомерната употреба може да доведе и до диабет.

 

Сол. Солта не бива да бъде изключвана от менюто, но трябва да бъде ограничавана. Доказано е, че всеки трети човек прекалява със солта. Тя се съдържа в големи количества в полуфабрикатите и в бързата храна. От там си набавяме много сол, която ни е ненужна. Тя ни кара да задържаме вода, от там се затруднява функцията на сърцето, повишава се кръвното налягане. Лицето ни става подпухнало, а под очите се появяват торбички.

 

Захар. Прекаляването със захарта също е вредно. Увреждат се зъбите, намалява се производството на колаген, както и се повишават нивата на инсулина в кръвта. Неизразходените захари се превръщат в мазнини, което води до наднормено тегло.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия