Хубаво е докато си млада, да научиш важни съвети за красотата, които да прилагаш през целия си живот. Не забравяй, че красотата и привлекателният външен вид са до време и ако не започнеш да се грижиш за себе си от рано, след години ще изглеждаш доста по-възрастна, отколкото всъщност си. За да бъдеш красива цял живот и да остарееш достойно, виж 10 от най-важните и често пренебрегвани техники за поддържане на естествената ни красота:

 

Бъди добра приятелка с водата – тя е изключително важна за хидратацията на кожата. Може да използваш водата по различни начини – направи си гореща вана със соли, ако си имала тежка тренировка във фитнеса или си притеснена заради важно събитие, което ти предстои. Ще видиш колко успокояващо и релаксиращо ще ти подейства.

 

 

Почиствай лицето си – колкото и да си уморена, никога не си лягай гримирана. Ако не махнеш грима си, кожата ти няма да има възможност да диша. Използвай подходящи за твоята кожа препарати – тоник, гел, пяна, тоалетно мляко или лосион.

 

Подчертай красотата си – хубаво е да знаеш своите плюсове и минуси и да имаш възможност да подчертаеш предимствата си. Обличай се според фигурата, която имаш и вкуса си. Обличай се така, че да показваш красотата си, като в същото време прикриваш несъвършенствата, които имаш.

 

Не използвай чужди гримове – със сигурност ти се е случвало да ползваш червилото или спиралата на приятелка, но е хубаво да избягваш да го правиш. Ако тя има конюнктивит, херпес или нещо друго, може и ти да го прихванеш, като използваш гримовете ѝ. Също така трябва да се грижиш и за своите неща, за да не си създадеш здравословни проблеми. Следи срокът на годност на гримовете, които използваш и ги изхвърляй, когато изтече.

 

Използвай естествени продукти – хубаво е да се постараеш да използваш предимно натурална козметика, защото тя е полезна за кожата ти. Колкото по-малко токсини трупаш в организма си, толкова по-лесно и бързо тялото ти ще се пречиства от тях. Те задръстват организма и предизвикват чувство на умора. И все пак идеята на грима е да ти помогне да изглеждаш по-добре, а не да те направи по-здрава. Ежедневната употреба на грим увеличава бръчките и води до бързо стареене на кожата. Затова е хубаво от време на време кожата ти да си почива. Когато имаш възможност, не си слагай грим и се радвай на естествената си красота.

Автор: Ралица Солакова