Най-абсурдните твърдения за храненето [част трета]

2014-11-21 11:04:00
Най-абсурдните твърдения за храненето [част трета]
Снимка: thinkstockphotos.com

Храната е от изключително важно значение за правилното функциониране на организма. Много е важно какво яде човек, кога го яде, какво количество приема и как съчетава различните видове храни и напитки. Има много правила относно яденето, но някои от тях са просто абсурдни. Виж кои са те:  

 

Кафето води до повишаване на артериалното налягане – това зависи от количеството, което човек консумира. Ако пиеш по 3-4 чаши кафе дневно и си го разпределиш равномерно, ще повишиш кръвното си налягане, но не много. Същият ефект върху организма ти би имало всяко вълнение или напрежение.

 

 

Морковите са полезни за очите – в тях има доста бетакаротин, който се превръща в организма във витамин А и е нужен за ретината на очите, но това количество не е много. В черния дроб, например, то е доста повече.

 

Дървените дъски за рязане са вредни – всъщност няма разлика дали е дървена или не. И двете отговарят на нужните санитарни норми, щом са стигнали до пазара.

 

Кафето не се препоръчва на бременни – всъщност кофеинът не влияе по отрицателен начин на развитието на плода. Въпреки това не е лошо като идея бременните жени да намалят консумацията на кафе и други напитки, съдържащи кофеин.

 

Лимоните са кисели, защото не съдържат захар – това не е истина. Всъщност в килограм лимони има много повече захар, отколкото в килограм ягоди. Лимоните се водят по-здравословни, защото съдържат много полезни вещества, витамин С и притежават антимикробни и антисептични свойства.

 

Първата и втората част от статията четете тук и тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия