Най-абсурдните твърдения за храненето [част втора]

2014-11-20 14:16:00
Най-абсурдните твърдения за храненето [част втора]
Снимка: thinkstockphotos.com

Храната е от изключително важно значение за правилното функциониране на организма. Много е важно какво яде човек, кога го яде, какво количество приема и как съчетава различните видове храни и напитки. Има много правила относно яденето, но някои от тях са просто абсурдни. Виж кои са те: 

 

Алкохолът помага при натравяне с гъби – всъщност е точно обратното. Алкохолът задълбочава проблема!

 

 

Децата могат спокойно да ядат гъби – детският организъм не изработва ферменти, които могат да преработват белтъчините, които се съдържат в гъбите. Затова и децата се натравят с гъби по-често от възрастните.

 

Черният дроб е полезен – той съдържа много витамини, минерални соли и протеин, но и доста мазнини и холестерол. Най-вредните черни дробове са тези на рогати животни, където има опасни количества химикали и хормони.

 

Ако храната изглежда добре, консумацията ѝ е безопасна – това не е на 100% вярно, защото има видове бактерии, които не променят външния вид, мириса и вкуса на продуктите. Затова, ако знаеш, че една храна е стара, по-добре не я яж.

 

Мазната храна не е за хора с мазна коса – всъщност тя не оказва абсолютно никакво влияние върху състоянието на косата. Дори да изпиеш 1 литър олио, косата ти няма да стане по-мазна от обикновено.

 

Консумацията на марули води до стройна фигура – да, те не съдържат почти никакви калории в себе си, но кой ги яде сурови? Повечето хора ги поливат обилно със салатни сосове, а те от своя страна са доста калорични.

 

Суровите продукти са по-полезни от варените – зависи за каква храна говорим. Патладжаните, например, съдържат в себе си отровни вещества, които стават безвредни само след термична обработка.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия