Най-абсурдните твърдения за храненето [част първа]

2014-11-19 16:30:00
Най-абсурдните твърдения за храненето [част първа]
Снимка: thinkstockphotos.com

Храната е от изключително важно значение за правилното функциониране на организма. Много е важно какво яде човек, кога го яде, какво количество приема и как съчетава различните видове храни и напитки. Има много правила относно яденето, но някои от тях са просто абсурдни. Виж кои са те:

 

Можем да изчистим водата от микроби, като я преварим – за съжаление, това не е достатъчно. Преваряването не убива всички микроби, а и по стените на чайника, след преваряване на водата, остават полезните соли на магнезия и калция.

 

 

Когато си влюбен, нямаш желание да ядеш – след редица проучвания става ясно, че това не само че не е вярно, ами и е точно обратното - апетитът на влюбените се увеличава. Има и такива, които наистина нямат желание да се хранят, но това е 1 на 4 човека и обикновено става въпрос за по-чувствителна личност.

 

Млякото издържа дълго време, защото има добавени консерванти – млякото може да издържи до 4 дни след отваряне, благодарение на следната технология – то се нагрява за секунди до 135 градуса, след което бързо се охлажда. По този начин вредните бактерии умират, а витамините остават.

 

Не бива да се плува след ядене – това е мит, който е оцелял с годините, но към днешна дата доста хора са се убедили, че не бива да му се вярва. Има много плувци, които твърдят, че плуват дълги дистанции непосредствено след ядене и не им става нито тежко, нито лошо.

 

Синият оттенък на млякото не е хубаво нещо – всъщност точно тогава млякото е най-полезно! В него има нисък процент мазнини и по-малко количество холестерол. В обезмасленото мляко има по-малко витамин А, но белтъчините са толкова, колкото в другите видове млека.

 

Консервантите са вредни за здравето – при месните това е вярно, но при рибните – не съвсем. След продължителна термична обработка по-едрите кости стават по-меки и съответно човек може да ги яде, като по този начин приема повече калций, когато яде риба.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия