Как изглежда женският оргазъм? [+ видео]

2014-11-13 13:46:00
Как изглежда женският оргазъм? [+ видео]
Снимка: Dreamstime

Повечето мъже и жени изпитват оргазъм, но не са много тези, които знаят какво точно представлява той. Оргазмът, това е кулминативният момент по време на секс. И представителите на два пола го изпитват, като той е характеризиран от силна телесна наслада и контракции на тазовите мускули. Възможно е по време на оргазъм да се появят и други неволни действия като издаване на звуци, говор, спазми на други мускулни групи и общо чувство на еуфория. При мъжете той е съпроводен с еякулация.

 

Какво се случва преди, по време и след секс?

 

Цикълът на сексуалния отговор съдържа 4 фази:

 

Възбуда – по време на тази фаза тялото започва да реагира на сексуални стимули. Те могат да бъдат гледка, звук, докосване, аромат или фантазия. При мъжете тази фаза започва с ерекция, докато при жените се наблюдава овлажняване на вагината.

 

 

Плато – тази фаза може да бъде с различна продължителност, като това зависи от желанието на човек и неговата възбуда. Стимулацията на половите органи води до приятни усещания.

 

Оргазъм – достига се при върховата точка на удоволствието в следствие на натрупването на сексуално напрежение през предходната фаза. При мъжете оргазмът трае между 6 и 15 секунди, а при жените – между 15 и 30 секунди.

 

Рефрактерна фаза – при мъжете тя е доста дълго време и води до загуба на ерекцията. Средно тази фаза продължава около половин час, преди да се възстанови възбудимостта. При жените тя е значително по-къса и това им дава възможност да получат няколко оргазма един след друг.

 

След редица проучвания учените установили какво точно се случва в женския мозък по време на оргазъм. Те използвали ядрено-магнитен резонанс и видели как се променят различните части на мозъка преди, по време и след оргазъм.

 

Човешкият мозък се дели на различни зони – слухова, зрителна и т.н. Във видеото по-долу може да видите какво се случва в тях по време на оргазъм.

 

Активността на различните зони се измерва, като се мери изразходеното във всяка зона количество кислород. Червеният цвят показва най-ниска активност, а белият и жълтият – най-висока. На видеото ясно се вижда, че по време на оргазъм почти целият мозък е оцветен в жълто, което означава, че всички негови зони са активни.

 

Виж видеото, което показва какво точно се случва с женския мозък по време на оргазъм, тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия