Маслото от чаено дърво - незаменим продукт

2014-11-17 18:02:00
Маслото от чаено дърво - незаменим продукт
Снимка: freedigitalphotos.net

Маслото от чаено дърво се получава от растение, което е добре познато с лечебните си свойства още от древността. Въпреки, че се нарича чаено дърво, то няма пряка връзка с растенията, които се отглеждат за чай. Австралийците използвали маслото от чаено дърво в продължение на стотици години, за да лекуват с него инфектирани рани. Лековитото масло е силен антисептик. То е 8 пъти по-силно от карболовата киселина и 12 пъти от фенола. Има бактерицидни, противогъбични, противовирусни и имуностимулира-щи свойства. В него се съдържат над 100 съединения, като някои от тях са уникални и не се срещат в други растения.

 

Чаеното дърво има успокояващо, защитно и подхранващо действие. Едно от най-важните антисептични и бактерицидни етерични масла със силно антибактериално действие върху три групи микроорганизми: бактерии, гъбички и вируси. Употребява се при акне, микоза, гъбични инфекции, гъбична инфекция на ноктите на краката, пърхот, млечница, пародонтоза, екзема и псориазис, рани и ожулвания. Освен това, то в ефикасно при сърбеж от ухапвания на насекоми, дори при варицела, брадавици и други.

 

Етеричното масло от австралийско Чаено дърво е най-силният натурален антисептик с широк спектър на действие. Това е изключително сложна субстанция, която се състои от над 480 органични компонента. Оказва бактерицидно, бактериостатично, противовирусно и детоксично действие. Много е ефикасно и за заличаването на белези по кожата. Маслото от чаено дърво е силен имуностимулатор, подпомагащ организма в борбата срещу различни заболявания.

 

Ефективно е при простудни заболявания, заради успокоителния и отхрачващия си ефект. То прочиства дихателните пътища от секрети и облекчава състоянието. Маслото от чаено дърво се използва в лечебни препарати за всички видове заболявания на дихателната система като настинки, остри респираторни и вирусни заболявания.

 

Чаеното масло е подходящо за терапия на рани, ухапвания, загноявания и изгаряния, тъй като има дезинфектиращи свойства. Спомага и бързото възстановяване на кожата и оздравяване на раните.

 

Маслото от чаено дърво се добавя във всички видове козметични средства, като кремове, лосиони, шампоани, гелове и емулсии.

 

Маслото е ефикасно и при отстраняване на пърхот. Използва се за туширане на козметични дефекти по кожата като мазоли, брадавици или акне. Освен това намалява напрежението и тревожността, подобрява работоспособността и благоприятства концентрацията.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия