Как да се грижим за сухата кожа

2014-11-07 11:30:00
Как да се грижим за сухата кожа
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяка кожа е специфична и има нужда от специална грижа. За да имаме красиво лице, трябва да направим няколко прости, но ефективни стъпки. Истината е, че не всички тийнейджъри имат мазна кожа. При някои се наблюдава суха кожа на лицето. Как да се грижим за такава кожа?

 

Винаги мийте лицето си преди да си легнете. Няма значение, че имате суха кожа, не си мислете, че ако пропуснете вечерното почистване, тя ще изглежда по-добре. След цял ден навън, вашата кожа е покрита с остатъци от грим, прах, бактерии и всичко това се задържа в порите. Измийте хубаво лицето си вечер, а сутринта може да пропуснете.

 

НЕ използвайте почистващи гелове, съдържащи сапун. Най-добре е да избирате внимателно козметиката, която купувате и да стоите далеч от продуктите, съдържащи сапун. Той може да раздразни кожата, освен това изсушава много. Геловете, които не съдържат сапун са много подходящи за вашата кожа, защото не изсушават и са по-нежни.

 

Наблюдавайте как ви се отразява новата козметика. Трудно е да намерим подходящите продукти. Затова трябва да наблюдавате как ви влияе почистващия гел. Ако след измиване кожата ви е видимо суха, опъва ви и ви дразни, сменете продукта.

 

 

Как да изберем подходящ гел? Четете внимателно съдържанието. Най-добре е да използвате неароматизирани продукти, които не съдържат алкохол и химикали. Гледайте да съдържа повече овлажняващи съставки и екстракти от хидратиращи растения, например от алое вера.

 

 

Водата и кожата. Водата може да изсуши кожата ви и да я раздразни. Ако имате суха кожа не мийте лицето си с гореща вода. Използвайте хладка вода, за да намалите отмиването на есенциалните масла на кожата.

 

Пропуснете ексфолиантите. Мазната кожа има нужда от повече ексфолиране, защото порите се запушват от излишния себум. Ако вашата кожа е суха, не ексфолирайте, правете само маски и измивайте ежедневно с нежен гел. Твърдите частици в ексфолианта могат да раздразнят силно кожата ви.

 

Попивайте, не търкайте лицето си. Не съсипвайте кожата си като я търкате грубо. Вземете нежна и суха хавлиена кърпа и леко подсушете кожата на лицето си. иначе рискувате да я раздразните.

 

Фон дьо тен. Много момичета не харесват кожата си, защото имат недостатъци и искат да ги прикрият. Ако имате нужда, използвайте подходящ фон дьо тен, който да хидратира силно кожата. Можете да се насочите и към ВВ или СС кремовете, които едновременно подхранват, хидратират кожата и имат цвят.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия