Как да предпазиш кожата си от увисване, когато отслабваш

2014-09-27 13:00:00
Как да предпазиш кожата си от увисване, когато отслабваш
Снимка: freedigitalphotos.net

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Понякога подценяваме важността ѝ и не се грижим достатъчно за нея. Тя не е просто начин, по който изглеждаме. Кожата не бива да бъде пренебрегвана, защото тя е контактът между човешкото тяло и околната среда.

 

За много хора е проблем увисването на кожата след отслабване. Свалянето на килограми е изключително трудно, а още по-трудно е да не си ги върнете двойно след това. Но има и още един проблем, който не е за подценяване. Кожата може да се нацепи, да увисне, да стане сива, безжизнена. Защо?

 

 

Когато напълнявате, кожата ви се опъва и пораства. Когато искате да отслабнете, тя отново трябва да се свие, а това е стрес за нея. Ако сваляте килограм или два, вероятно няма да имате проблеми с кожата. Но ако искате да свалите повече, очаквайте, че може тя да промени вида си. Има хора, които притежават по-еластична кожа и при тях напълняването и отслабването не водят до големи последствия. При други, кожата не е еластична и няколко килограма нагоре или надолу, могат да причинят поява на стрии.

 

Какво трябва да направим, когато отслабваме, за да не съсипем вида на кожата си?

 

На първо място да отслабваме бавно. Не бива да се опитвате да свалите килограми рязко. Това наистина е вредно за организма, защото той се стресира, освен това после много лесно можете да си ги върнете. А какво се случва с кожата? Тя не може да се свие, защото ѝ трябва повече време. Така увисва и се появяват стрии. Не искате да сте слаба, а кожата ви да виси като на възрастна жена, а не на младо момиче? Сваляйте по 2-3 килограма месечно, но не повече!

 

Хидратация! Изключително важно е да подхранвате кожата си и да я хидратирате. Това става чрез качествени кремове за тяло или масла. Избирайте съставките според вида кожа. Ако имате суха кожа, непременно използвайте лосион след баня. Хидратацията е ключът към красивата и здрава кожа.

 

Пилинг. Можете да си набавите скраб (ексфолиант) за тяло или да си направите домашен. Чудесна работа може да ви свърши и утайката от кафето, която бори целулита. Можете да използвате и захар, която също ексфолира. Идеята е не само кожата да се почисти добре, но и да се подобри кръвообращението. По този начин кожата се насища по-добре с кислород и хранителни вещества.

 

Спорт. Няма как да ви гарантираме, че кожата ви ще бъде чудесна, ако сваляте килограми само с диети. Спортът стяга мускулите на тялото, но и кожата също. Ако не искате да увиснете, най-добре е да правите и физически упражнения. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия