Учени издадоха причините, за които не подозираме, че пълнеем

2014-09-18 17:30:00
Учени издадоха причините, за които не подозираме, че пълнеем
Снимка: freeimages.com

Темата с теглото е една от най-обсъжданите и в същото време една от най-недолюбваните от мнозина от нас. Всеки един от нас иска да има перфектна фигура, в която не само да се чувства добре, но и да изглежда ослепително, за да може да прикове чуждите погледи на възхищение върху себе си. И преди да сме ви накарали да си мислите, че смятаме, че всеки един от нас е ненадминат нарцис, бързаме да уточним, че всъщност невинаги самите ние сме виновни за нежеланото тегло, или не конкретно ние. Ето и главните причини, за които не подозираме, а всъщност са виновници за излишните килограми:

 

 

Политици

 

Да, колкото и невероятно да звучи, политиците са отговорни и за нашето напълняване. И преди да сте си помислили, че това е поредната статия, която е трябвало да бъде публикуване на 1 април или просто авторът е бил в такава безизходица откъм творческо забвение, бързаме да уточним, че това е информация, идваща от официално проучване на авторитетни учени. Ето какво са установили учените от Маями: "Когато хората на властта ни говорят за икономическа криза и затягане на коланите всъщност ни карат да ядем повече". В проучването още се споменава, че когато хората чуят, че предстоят тежки времена, те инстинктивно започват да се хранят, за да трупат запаси в тялото си.

 

Сън

 

Това е може би фактора, за който най-голям брой хора знаят, че се отразява на килограмите, но въпреки това съотнесен с населението на света, то процента клони към 5, което е безобразно малко. Поради тази причина, решихме, че е хубаво да го включим в статията. Според специалисти в областта, всеки път, когато сме принудени да се събудим по-рано, отколкото всъщност имаме нужда, си навличаме не малко количество килограми, които се отразяват на така ценната ни фигура. Същото важи и за момента, когато блажено се излежаваме в леглото, без да имаме необходимост от това.

 

Телефони

 

Да, днес отново ще заклеймим любимите на много от нас устройства, а именно смартфоните. Колкото и да ги обичаме обаче, няма как да не признаем, че те са още една от причините, поради които надебеляваме. Изследване показва, че светлината, която излъчват, има способността да провокира апетита. Учените допълват, че поради тази причина вечер често се отбиваме до хладилника, именно заради светлината, която излъчва той.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия