Храните и напитките, които не бива да купуваш по време на пазар

2014-08-06 16:59:00
Храните и напитките, които не бива да купуваш по време на пазар
Снимка: freeimages.com

Обикновено човек отива до супермаркета за нещо конкретно, но се връща с куп излишни покупки. За да се предпазиш от прекомерното харчене на пари и приема на калории, виж кои са нещата, които не бива да си купуваш, колкото и да ти се иска:

 

Замразени храни – те са пълни с химикали, натрий, нездравословни мазнини, рафинирани захари и консерванти и определено не са здравословни. Определено трябва да избягваш такива храни, особено ако спазваш определен хранителен режим. От замразените храни най-безопасни са замразеното пиле, замразената риба, както и замразените плодове и зеленчуци. Останалите неща като замразената пица, замразените картофки, замразените макарони и т.н.са вредни за здравето и трябва да забравиш за тях.

 

Растителни масла – в голяма част от тях се съдържа огромно количество нездравословни омега-6 мастни киселини, които често водят до диабет, натрупване на излишни килограми и сърдечно-съдови заболявания. По-добре си вземи кокосово масло, ленено масло или зехтин екстра върджин, които са по-здравословни и безвредни за фигурата ти.

 

 

Бисквитки – те определено са изключително вкусни и лесно могат да те подмамят да си купиш, но трябва да проявиш воля на духа и да ги подминеш в името на здравето и фигурата си. Бисквитките съдържат в себе си рафинирана захар и са лишени от хранителна стойност. Може да са вкусни, но истината е, че са загуба на пари и ти доставят ненужни калории. Ако ти се хапва нещо сладко, вземи си някакъв плод.

 

Замразено плодово кисело мляко – йогуртите определено са доста вкусни, но и те са в списъка с вредни и ненужни покупки. Ако искаш да си хапнеш плодово кисело мляко, вземи си обикновено, сложи го в камерата за известно време и непосредствено преди консумация му добави плодове според вкуса ти. По този начин ще хапнеш нещо вкусно, без да приемаш излишно количество калории, каквито се съдържат в замразените плодови йогурти.

 

Смес за палачинки/кексове – ако искаш да се поглезиш, по-добре си приготви нужната смес у дома. В противен случай рискуваш да приемеш излишно количество рафинирана захар, рафинирано брашно и ГМО.

 

Изкуствени подсладители – доста хора ги ползват с идеята да избегнат захарта, защото тя е в пъти по-калорична. Те обаче са химически обработени и могат да доведат до редица здравословни проблеми. Вместо да подслаждаш храните си с изкуствени подсладители, започни да го правиш с естествени като мед, стевия или кокосова захар.

 

Неорганични млечни продукти – ако искаш да консумираш мляко или млечни продукти, спри се на нещо органично, което не съдържа в себе си химикали, пестициди, антибиотици и хормони. То ще повиши имунитета ти и ще те направи по-устойчив на различни вируси и инфекции.

 

На пазара има огромно разнообразие от здравословни и нискокалорични храни и напитки. Ако държиш на здравето и на външния си вид, придържай се към тях и се старай да не си купуваш излишни и калорични продукти. Наблегни на консумацията на плодове, зеленчуци, органични млечни продукти, риба, ядки, семена и пълнозърнести храни. Така хем ще се чувстваш добре, хем ще си във форма.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия