Няколко сполучливи начина да се сдобиеш със секси плоско коремче

2014-08-06 15:19:00
Няколко сполучливи начина да се сдобиеш със секси плоско коремче
Снимка: thinkstockphotos.com

Да имаш привлекателно коремче, не е лесна работа, но всеки може да го постигне, стига да положи малко усилия. Повечето хора правят стотици коремни преси, надявайки се, че по този начин ще стопят мазнините в областта на корема и ще изваят плочки, но това така и не се случва. Коремните преси може да са най-известните упражнения за корем, но определено не са сред ефективните. Ако искаш да разкараш мазнините от корема, трябва да спазваш няколко прости правила:

 

Увеличи приема на протеини


 

Колкото повече протеини приемаш, толкова по-бърз ще е метаболизмът ти. Добра идея е да започваш деня си със закуска, богата на протеини – месо, яйца, млечни продукти и т.н. Организмът изразходва повече калории за обработката на протеини, отколкото те съдържат, затова колкото и да приемаш от тях, няма да напълнееш. Протеините ще ти помогнат да се отървеш от мазнините, а не от мускулите си.

 

Хапвай по една ябълка дневно


 

Ако искаш да имаш плоско коремче, трябва да наблегнеш на консумацията на плодове и зеленчуци. Старай се да приемаш всеки ден между 2 и 4 различни плода и между 4 и 6 различни зеленчуци. По този начин ще повишиш имунитета си и ще приемаш достатъчно количество фибри. Всекидневната консумация на ябълка ще намали съдържанието на холестерол в организма ти, благодарение на пектина, който се съдържа в нея и ще притъпи апетита ти.

 

Тренирай с тежести


 

Препоръчително е да правиш и силови упражнения, за да имаш перфектно тяло. Колкото повече мускули има човек, толкова по-лесно гори калории, дори когато тялото му е в състояние на покой. Когато тренираш без тежести, ти губиш както мазнини, така и мускулна маса, затова трябва няколко пъти седмично тренировката ти да бъде силова.

 

Пий вода


 

Организмът ти трябва да бъде достатъчно хидратиран, за да функционира правилно. Хубаво е да пиеш по 1-2 чаши вода преди всяко ядене, за да притъпиш апетита си и да приемаш по-малко количество калории. Често хората бъркат жаждата с глад, защото симптомите доста си приличат. Затова, когато се почувстваш гладен, изпий 1-2 чаши вода, изчакай да минат 20-30 минути и ако все още си гладен, хапни нещо.

 

Подобри кардио тренировката си


 

За да се сдобиеш с плосък корем, трябва да тренираш поне няколко пъти седмично и то интензивно. Опитай се тренировката ти да бъде един час. Редувай кардио натоварването със спринтове, лицеви опори и коремни преси. За да има ефект от тренировката, препоръчително е да я правиш поне 5 пъти седмично.

 

Не се храни късно


 

Хубаво е да се научиш да не ядеш след 19-20 часа, за да има организмът ти достатъчно време да обработи храната, преди да си легнеш. Когато човек се храни късно, тялото обработва приетата храна по-бавно, защото с напредване на вечерта функциите му стават по-бавни. Така рискуваш да си легнеш доволно нахранен и всичко да ти се лепне на корема, дупето и краката. Затова се старай закуската ти да е обилна, обядът също да е задоволително количество, а вечерята да е лека и не по-късно от 19-20 часа.

 

Намали приема на сол


 

Хората, които консумират прекалено много сол, често страдат от подут корем и имат проблеми със здравето. Препоръчително е напълно да спреш приема на сол, но ако това ти е невъзможно, поне я замени с морска сол, която е в пъти по-здравословна.

 

Откажи се от газираните напитки


 

Колкото и да са ти вкусни, трябва да се откажеш от тях, ако искаш да имаш плоско коремче. Консумацията на газирани напитки води до подуване на корема и до натрупване на излишни килограми.

 

Ако човек наистина иска да се сдобие с плосък корем, той просто трябва да започне да се храни здравословно и балансирано, да тренира редовно и да се откаже от някои вредни навици. Не е никак трудно, така че ако наистина го искаш, ще успееш!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 9 години

А с нещо без да се налага да ставаме от стола пред компютъра ?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия