Храните за перфектна кожа [част първа]

2014-08-18 17:00:00
Храните за перфектна кожа [част първа]
Снимка: freeimages.com

Всеки един от нас желае да има повече от впечатляващ външен вид, с които да пленява останалите. Колкото и да не си го признаваме, няма човек, който искрено да не желае да бъде красив, тъй като това е заложено в човешката природа, която обаче не е еднакво щедра към всички. За това пък обаче човечеството е достатъчно напористо и умно и е открило най-различни начини да въздейства на красотата. Един от тях е чрез храненето и поради тази причина сме ви подготвили няколко храни, консумацията, на които ще ви помогне да имате красива кожа.

 

 

Киви

 

Този екзотичен плод, който е любим на мнозина от нас е един от начините да имате красива и ослепителна кожа. Малкият мъхест плод е също толкова полезен, колкото и вкусен, тъй като съдържа фенолни съединения, които се борят с възпаленията на кожата. Освен това плода намалява бръчките и се бори с тъмните кръгове под очите, затова непременно го включете в менюто си, ако желаете перфектна кожа.

 

Черен шоколад

 

Черният шоколад е изключително препоръчителен за летния сезон, тъй като не само ще ви помогне за хубава кожа, но и ще ви предпази от слънчевите лъчи. Това е така, тъй като вкусното лакомство съдържа флавоноиди, които, по-просто казано, означават гладка кожа и допълнителна защита от слънцето.

 

Ягоди

 

Една от най-готините новини, които разбрахме, е, че любимото ни лятно изкушение ягодите, също са повече от задължителни за красива и чиста кожа. Те съдържат елагова киселина, която е изключителен антиоксидант и предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи. Консумацията им забавя процеса на стареене на тъканите и помагат за по-доброто функциониране на сърцето.

 

Тиквени семки

 

Да, и ние бяхме също толкова радостни и изненадани, когато разбрахме, че един от най-хубавите ни спомени от детството всъщност може да ни помогне да бъдем красиви. Колкото и невероятно да ви звучи тиквените семки са невероятно оръжие, което ще ви спомогне да имате красива кожа. Те са богати на цинк, който възстановява уморената и увредената кожа, затова вместо пуканки изберете шепа тиквени семки, така хем няма да убиете от очарованието на филма, хем ще бъдете красиви.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия