Как да откажем цигарите

2014-08-13 17:59:00
Как да откажем цигарите
Снимка: freeimages.com

Ето, че вече сме в разгара на лятото и макар то да не напомня много за себе си с оглед на факта, че последните няколко седмици изобилства с валежи, няма как да не признаем, че това е любимото ни време. Работата върви по-тегаво, но за сметка на това купоните сякаш не спират.

 

 

Осъзнаваме, че за всички летни забавления, които искате да изживеете се нуждаете от финансови средства и затова решихме да предложим един начин за набавянето на такива. За съжаление обаче той важи само за пушачи, но сме сигурни, че другите ще ни простят, че биват пренебрегвани, тъй като ще оценят каузата ни. За всички пушачи предлагаме да изкарат стабилни финансови постъпления в портфейлите си като откажат вредния навик. Ето и как може да стане това:

 

Осъзнаване

 

Една от най-важните стъпки при отказването на цигарите е да осъзнаете, че наистина се нуждаете от тази промяна, а също така и да имате реалното желание да я извършите. Необходима е силна воля, която и да липсва може да се компенсира с подходяща мотивация. Изключително важно е да сте напълно откровени със себе си и да не се залъгвате с изрази от сорта на: "Само още една и повече няма да пуша". Важно е също така да анализирате предишните си опити да спрете цигарите и да откриете причината, поради която те са били неуспешни и разбира се да се стремите да не допускате същите грешки.

 

Методът на двата буркана

 

Един от най-добрите и изпитани методи за отказване от цигарите е методът на двата буркана. За цялата си набавяте 2 буркана, единият трябва да напълните с вода и в него да поставяте всеки фас от изпушена цигара. Другият буркан пък ще използвате, за да поставяте парите, които спестявате от всяка отказана цигара. Целта на заниманието да осъзнаете колко цигари на седмица пушите и колко много бихте спечелили ако ги откажете.

 

Групово отказване

 

Най-ефективният според специалистите начин за отказване от цигарената зависимост е това да стане заедно с друг пушач. Груповото отказване дава невероятни резултати, тъй като в него присъства не само мотива на личното осъзнаване и мотивация за отказването, но и отговорността, която сме приели, съгласявайки се да се подложим на групово отказване. Всеки път, когато решим, че можем да си позволим да запалим в нас ще нашепва гласа на вътрешния ни демон — съвестта, който ще ни спира и така неусетно ще минат седмици и ще осъзнаем, че вече не сме зависими.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия