Няколко съвета за борба с акнето [част втора]

2014-07-05 13:30:00
Няколко съвета за борба с акнето [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Акнето е проблем на почти всеки тийнейджър. Малко са щастливците, които имат гладка и чиста кожа в периода на пубертета. Всеки иска да изглежда добре, да има красиво лице и чиста кожа. Но понякога това е доста трудно в периода на пубертета, защото нивата на хормоните се променят и резултатът е доста неприятен – пъпки по цялото лице. Сега ще ви дадем няколко съвета какво да правите и какво да НЕ правите, когато се борите с досадното акне!

 

Не прекалявайте с тена и излагането на слънце. Ако си мислите, че слънцето помага в борбата с акнето, лъжете се. Това, че слънчевите лъчи могат да преборят пъпките, е само мит. Всъщност кожата ви е раздразнена, има ранички, със сигурност използвате и козметика, предназначена за борба с акне. Поради тези фактори не бива да се излагате на слънце и да използвате автобронзанти.

 

 

Слънцезащитен крем. Това е много важно, дори да не ходите на плаж. Ако сте в градски условия, не бива да пропускате слънцезащитния крем. Важно е да намерите продукт, базиран на водна основа, а не на мастна, за да не запушва порите ви. Изберете висок слънцезащитен фактор (30, 50). Не излизайте от вкъщи без да нанесете такъв крем, а ако сте на плаж, не пропускайте да го нанасяте на всеки два часа.

 

Ако имате дълга коса – връзвайте я! Колкото и да е странно, косата може да повлияе зле на акнето. Когато спите, старайте се косата ви да е вързана, защото тя може да спомогне запушването на порите ви, когато е разпиляна по лицето. През деня  също се старайте да прибирате косите си, така лицето диша.

 

Не пипайте лицето си. Става въпрос за това, че много хора несъзнателно докосват лицето си, когато са навън, а ръцете им са мръсни. Това може да влоши много положението на кожата ви. Почиствайте лицето си редовно и се пипайте само с чисти ръце. Носете със себе си мокри кърпички за лице, за да може да почиствате кожата си, когато сте изпотени. Така отпушвате порите и освежавате кожата си.

 

Използвайте козметика, подходяща за вашата кожа. Набавете си продукти, подходящи за проблемна кожа. Но недейте да очаквате чудеса. Купете си цяла серия продукти, не мислете, че можете да излекувате проблема само с почистващ гел или тоник. Трябва да си набавите пълния комплект и да бъдете постоянни и редовни в грижите за кожата си. Използвайте продуктите поне две седмици, за да очаквате ефект. Ако видите, че имате алергия, положението на кожата ви се влоши, имате сърбеж и зачервявания, спрете да ползвате продуктите.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия