Най-необичайните и отблъскващи методи срещу махмурлук

2014-05-14 12:16:00
Най-необичайните и отблъскващи методи срещу махмурлук
Снимка: thinkstockphotos.com

На доста хора им се е случвало да прекалят с консумацията на спиртни напитки и на другата сутрин да се събудят с ужасен махмурлук. Има доста известни методи, които помагат в такъв момент – консумация на шкембе чорба, кисело мляко, яйца, банани, аспержи, както и спорт, студен душ и др.

 

Има обаче и някои нестандартни идеи, които борят махмурлука. Ако се намирате в Унгария и сте препили, надали ще искате да опитате да се справите с главоболието така, както го правят местните жители. След тежка вечер унгарците пият чаша бренди с разтворени в нея изпражнения от врабче.

 

 

Жителите на Монголия пък пият на екс чаша доматен сос, в който плуват мариновани очи от овца.

 

Древните гърци се справят с тежкия махмурлук като закусват агнешки бял дроб заедно с яйца от бухал.

 

В Намибия изтрезняването е доста приятно. Там те пият микс от биволско мляко и ром. Звучи вкусно, нали?

 

Жителите на Древен Рим, които са известни със своята изтънченост, имат доста интересен метод за справяне с главоболието след тежка пиянска нощ. Те закусват изпържено в огромно количество зехтин канарче.

 

В Сицилия пък се справят с махмурлука, като консумират изсушен полов орган на бик. Той е богат на минерали, хормони и витамини и се използва както от пияници, така и от атлетите, които искат да се представят добре и да подобрят поставените рекорди.

 

Във Филипините определено е най-неприятно да се справиш със сутрешното главоболие след тежка пиянска вечер. Местните жители лекуват махмурлука като закусват патешко яйце, в което зародишът е в много напреднал стадий.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия