Създадоха хапче, което ще потиска апетита

2014-04-30 14:04:00
Създадоха хапче, което ще потиска апетита
Снимка: thinkstockphotos.com

На пазара има огромно разнообразие от „вълшебни“ хапчета. Последното, което е в процес на създаване, ще помага за преодоляване на глада, както и срещу епидемията от затлъстяване, пише в. „Daily Express“. Според учените тяхното постижение може да доведе до лесно изпълнимо ежедневно лечение, което ще предотвратява преяждането и ще помогне на хората, които искат да се отърват от излишните килограми.

 

 

Специалистите вече са наясно, че взаимодействието между червата и мозъка има ключова роля в контролирането на количеството на приеманата храна. Ако човек успее по някакъв начин да окаже въздействие върху тази връзка, ще може да се справи със сериозния проблем – затлъстяването.

 

Учените са идентифицирали потискащата глада молекула ацетат, която се произвежда в червата, когато човек храносмиля влакна. Когато ацетатът бъде освободен, той стига до мозъка, където подава сигнал, който ни казва да спрем да ядем.

 

Направените изследвания показват, че има ползи от увеличаване количествата на фибрите в храненето като средство за контролиране на преяждането.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия