Кои любими летни храни ни карат да пълнеем? [част първа]

2014-05-04 13:01:00
Кои любими летни храни ни карат да пълнеем? [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Лятото е времето, в което човек иска да показва готини дрехи и повече плът. Лошото е, че понякога през зимата се отпускаме твърде много и не сме доволни от визията си. Положението може лесно да се подобри, ако лятото залагаме повече на храни като супи и салати. Но е трудно да се устои на изкушения като сладолед, например. Сега ще поговорим именно за това – летните храните, които ни карат да пълнеем.

 

Храните на лятото. Това е лято: барбекю, коктейли край басейна, бейзболни игри, както и много пържено пиле, ребра, картофена салата, сладолед, хот-дог и бира. Животът може да бъде лесен през лятото, но трябва да знаете за няколко шокиращи калорични капана и кои са по-добрите възможности вместо пържените храни и сладкишите.

 

 

Високо съдържание на мазнини. Лошата новина: Барбекюто може да е вредно за талията талията ви. Около 500 грама бифтек може да съдържа 1540 калории и 124 грама мазнини. Средно чийзбургер има 750 калории и 45 грама мазнини. Какво ще кажете за свинско или говеждо? Те идват от най-мазната част на животното. Добрата новина: Можете да си набавите крехко свинско филе, пилешки гърди без кожа и постно говеждо месо.

 

Хотдогът и колбасите са летни лакомства за много хора, но вие може да ги избягвате, ако искате да се вталите. Ако за вас е толкова трудно да се откажете от тези любими храни може да изберете версии с ниско съдържание на мазнини. Повечето хотдози, вурстове и други колбаси са с много високо съдържание на сол. Съдържанието им е следното: Хотдог: 280 калории, 15 грама мазнини, 1 250 милиграма сол. Салам (170 грама): 330 калории, 24 грама мазнини, 1 590 милиграма сол.

 

Салати с майонеза. Една малка порция картофена салата (около половин чаша) има 180 калории и 12 грама мазнини, а същото количество зелева салата има около 150 калории и 8 грама мазнини. За да намалите калориите, опитайте се да ядете салати с лека майонеза. Друг вариант е да смесите майонезата с нискомаслено кисело мляко, лека заквасена сметана или пилешки бульон. Или защо не опитате картофена салата немски стил, като се използва повече оцет, отколкото мазнина?

 

Разхладителни напитки. Сладки, плодови, алкохолни напитки (често се сервирани с чадърче), могат да са много приятни и вкусни, но не се замисляте за калориите, които поемате. Една пина колада може да варира между 245-490 калории, а дайкири - 300-800 калории. Вместо високи калорични напитки, опитайте вино или коктейл с газирана вода и 100% плодов сок.

 

Втората част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия