Ползите от кръводаряването

2014-03-11 19:30:00
Ползите от кръводаряването
Снимка: wikipedia.org

Кръводаряването е процес, който успява най-ясно да демонстрира онова вътрешно чувството, което ни прави хора. Този акт на човечност е може би най-висшата форма на доброта и освен да даде надежда и светлина в живота на мнозина, може да донесе много ползи и за всеки кръводарител. Ако се питате какви са те, то ние сме ви приготвили няколко аргумента, чрез който се надяваме да ви убедим в идеята и скоро да се включите в спасяването на живот. Ето ги и тях:

 

 

Гори калории

 

Много от нас постоянно следят какво хапват, доверяват се на множество формули и таблици, съветвайки ги колко да бъде максималното количество калории, които трябва ада се приемат дневно. За всички тях ние имаме едно невероятно решение, което ще ги освободи от, забележете, цели 650 Kcal – кръводаряването. Да, много от нас не знаят, но то гори калории и може да спомогне да изваем мечтаното тяло, макар да можем да се възползваме от тази възможност само веднъж на два или три месеца.

 

Превръща ви в герои

 

Едва ли има някой от нас, който като малък не е мечтал да бъде супергерой. Батман, Супермен или Спайдърмен, вече няма значение как ще се наречете, защото за няколко човека вие ще бъдете много повече от тях. Вие ще бъдете част от тях, защото именно вашата кръв ще е успяла да спаси най-важното – живота им. Едно даряване на кръв може да спаси до три човешки живота, а това със сигурност ви превръща в герой, който ще имат невероятната привилегия да изпита онова невероятно чувство, изразяващо се чрез радостта да спасите човек живот.

 

Безплатна проверка на здравословното ви състояние

 

Макар да не сме привърженици на идеята, че кръводаряването трябва да се прави единствено като практика, която можем да спечелим, няма как да не признаем, че една от възможностите, които този мил жест на човечност предоставя наистина невероятно изгодна за всеки един. Тъй като условието за даряване на кръв е да бъдете здрави, това налага при кръводаряване всеки един желаещ да бъде подложен на няколко контролни прегледи и теста, които са напълно безплатни. Това ще помогне при диагностицирането на някои скрити заболявания в ранен стадий, преди те да се развият и да станат проблем.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия