Кожата обича сладко! Пилинг с шоколад и плодове е новата мода!

2014-03-02 16:01:00
Кожата обича сладко! Пилинг с шоколад и плодове е новата мода!
Снимка: freedigitalphotos.net

Преди много години е установено, че кожата се обновява постоянно – новите клетки изтласкват старите, но те, независимо, че вече са мъртви, понякога не искат да се махнат, а остават заедно с натрупаната мазнина, прах и пот. В тези случаи пилингът се препоръчва, защото почиства в дълбочина, омекотява и освежава. А кожата ни обича да похапва сладко, тъй като така се чисти много добре.

 

Различни плодови киселини се използват в плодовия пилинг. Те се добиват от ябълки, цитрусови плодове, папая, грозде,тръстикова захар. Природните киселини подмладяват, избистрят тена. Отстраняват се мъртвите клетки на горния рогов слой и се открива здрава и свежа тъкан под тях.

 

Плодовите киселини съдействат и на колагена да запази влага в кожата. Плодовият пилинг щади кожата, затова се прилага и когато е много суха и чувствителна. Помага да се изчистват и белези от акне и пигментни петна.Честото лющене на мъртвите клетки с плодови киселини обаче води до зачервяване, раздразване и чувствителност към слънчевите лъчи. Затова препаратите за домашна употреба съдържат плодови киселини в ниски концентрации, най-много до 40%. В по-високи пилингът трябва да се извършва само от козметици, а над 70%само от дерматолози.

 

 

Друг сладък пилинг е шоколадовият. Какаовото зърно е силен антиоксидант, богат навитамин В1, В2, про-витамин А, магнезий, калий, калций, натрий и желязо. То отстранява мъртвите клетки, стимулира кръвообращението, прави кожата по-еластична и изравнява тена. Шоколадовият пилинг съдържа гранули от какаови ядки, които се разтварят и хидратират кожата.

 

Продължителността на процедурата е 20 минути. Пилингът не се изплаква и приятният аромат остава по-дълго време. При силно дехидратирана и с неравномерен тен кожа е препоръчително да се направят най-малко четири процедури, по една седмично. Шоколадовият пилинг дава и усещане за релакс и лекота. Сладките процедури може да се правят и на цяло тяло, и само на лице.

 

Процедурите обикновено са до половин час, но пилингът се комбинира с масаж. Почти всички спа хотели и рехабилитационни центрове предлагат какаовото почистване на цялото тяло.

 

Плодовият пилинг oбикновено се комбинира с арома масаж. За постигане на видим ефект обикновено се налага неколкократно прилагане през една седмица до месец според кожата. У дома шоколадовият пилинг е невъзможен, тъй като това не е обикновен шоколад за хапване, а козметичен. За процедурите се използват само няколко важни съставки от какаовата вкусотия. Въпреки това има много домашни рецепти с вкус на какао. Независимо къде се прави пилингът, след процедурата е добре да нанесете подхранващ или овлажняващ крем.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия