Какво представлява перманентният грим?

2014-03-02 14:01:00
Какво представлява перманентният грим?
Снимка: freedigitalphotos.net

Хубави очи, извити вежди, сочни устни... Без губене на време пред огледалото и козметичката. Грим, който не се размазва в дъжд и сняг, след плаж, басейн или сауна. Но само, ако се татуира. Перманентният грим, или микропигментацията, се запазва дълго време. Прилича на татуиране, защото с много фини игли се вкарват пигменти в повърхностния слой на кожата, на не повече от милиметър. Багрилата са растителни, натурални, медицински одобрени.

 

В началото така се възстановявали вежди след заболяване, но вече и хубавици схванаха предимствата на перманентното разкрасяване. С него се подсилва цветът на устни и вежди, правят се в желана форма. Микропигментацията е алтернатива за алергични към гримове.

 

Най-търсен е перманентният грим на веждите. Изрисуват се липсващите в следствие на химиотерапия или просто оскубани заради вече отминала мода вежди. Първо се очертават, поставя се контур с оцветител и накрая се рисуват косъмчетата. Подборът на цветовете е индивидуален, съобразен с косата и кожата. Специалистите съветват да се избягва черен туш, тъй като не стои естествено.

 

Микропигментацията се използва при корекция на неестетични и тънки устни, както и се усилва червеният им цвят. Процедурата не е подходяща обаче за пушачки, а може и да боли при целувки. Очната линия е най-болезнената от трите процедури. Не я правят навсякъде, интервенцията е по-рискована, тъй като иглата работи до окото. Линията може да бъде по-тънка или по-дебела, а също и точно върху миглите. По-често се подчертава само горният клепач.

 

 

Перманентният грим стои неестествено театрален и ярък веднага след нанасянето му, но избледнява за около седмица. Половината от имплантирания пигмент се абсорбира, останалият изчезва. Образуват се корички, които не бива да се махат, а си падат сами след два-три дни. В началото кожата е далеч от еталон за красота - зачервена и подпухнала, но се възстановява за няколко дни и проличава къде не се е хванала боята. Дни след това се прави повторното попълване там, където липсва пигментът.

 

Поне десет дни след гримирането не се посещават сауна, басейн, солариум. Лицето се пази от слънцето, не се използва обичайната козметика, а се нанася антибиотична маз. Перманентният грим не е вечен. Естественото излющване на кожата и клетъчното обновяване отслабват цветовете.

 

Обикновено издържа между година и три, понякога и до пет. Светлите цветове се задържат по-кратко от тъмните. Перманентният грим не се препоръчва при предразположени към вируса на херпес и хиперпигментация, при лекарства за разреждане на кръвта, диабет, проблеми с кръвоносните съдове. Необходими са и консултация с дерматолог и специален алерготест. "Гримьорът" трябва да е квалифициран, с висше медицинско образование, а салонът да има задължителен лиценз.

 

Перманентният грим може да бъде отстранен с лазерен или химичен пилинг, дермабразио и хирургично. Премахването е по-болезнено и трудно, отколкото самото татуиране. Изтриването не е еднократна и евтина процедура, изисква търпение,време и пари.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
sofityoy
преди 10 години

Според мен нито една нормална жена не би се подложила да такова нещо! Колкото и да го хвалят,все пак това е химия и едва ли е полезна за кожата.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия