Сексуалното представяне е един от аспектите, които мнозина от нас оценяват високо, поради тази причина все повече се насочват към най-различни медикаменти, чрез които да стимулират либидото си. Ние обаче, смятаме, че има далеч по-добър начин да постигнете същия резултата, без да използвате лекарства, а като се доверите на някой храни, които според специалистите са доказано решение на проблема. Ето ги и тях:

 

 

Авокадо

 

Този екзотичен плод е не са изключително вкусен, но и много полезен. В него се съдържа голямо количество калий и фолиева киселина, която осигурява енергия и издръжливост, които ще повлияят изключително много на сексуалното ви представяне. Приемът на този плод стимулира либидото също толкова добре както при мъжете, така и при жените.

 

Яйца

 

Да, колкото и странно да ви се струва, яйцата са една от храните, които могат да ви помогнат за решаване на проблема. Те са богати на витамини В6 и В5, балансират нивото на хормони в организма и са добро средство срещу стреса. Освен за подобряване на гласа, могат да бъдат използвани за стимулиране на либидото, неслучайно са символ на плодородието и възраждането.

 

Банани

 

Вкусните жълти плодове, любими на маймуните, са също толкова полезни и за мъжете, които искат да увеличат либидото си и потентността. Освен това те са съдържат и калий и витамин В, които увеличават общите енергийни нива на организма.

 

Люти и пикантни храни

 

Ако сте фенове на чилито и всякакви други люти и пикантни храни, то най-вероятно нямате никакви сексуални проблеми, тъй като те съдържат в себе си капсаицин – химично вещество, което увеличава притока на кръв и води до освобождаването на ендорфини, които повишават настроението, а това от своя страна повишава и либидото.

Автор: ИъН Здравчев