Кои са най-странните контрацептивни методи, на които се доверят двойките?

2013-12-19 17:23:00
Кои са най-странните контрацептивни методи, на които се доверят двойките?
Снимка: Dreamstime

Хората знаят, че трябва да са изключително внимателни, когато правят секс, за да не се стигне до нежелана бременност или болести, предавани по полов път. И въпреки това има такива, които си правят експерименти, като използват странни неща като контрацептиви – сапун, тампони, аспирин, резени лимон, кока кола и т.н. Те, разбира се, не предпазват нито от болести, нито от нежелана бременност, но въпреки това хората решават да опитат... Единственото, което ще постигнете, е да си докарате сериозни здравословни проблеми и евентуално да забременеете, без да го искате.

 

Вижте кои са най-странните методи за контрацепция:

 

 

Употребата на спермициди – те се срещат под формата на свещички, крем, пяна и желе. Съдържат съставка, която убива сперматозоидите. Ефект има, но е доста рисковано, защото ако човек не изпълни всички указания на листовката, може да провали надеждността на метода. Също така колкото повече се ползват, толкова по-малка е тяхната ефективност. Затова по-добре не им се доверявайте.

 

А и според някои специалисти спермицидите са опасни, защото съдържат ноноксинол – 9, който разрушава епидермиса, образувайки цепнатини и ожулвания по половите органи, което може да доведе до всевъзможни инфекции.

 

Календарният метод – една жена има най-голям шанс да забременее, когато се намира в овулация. Денят може да се изчисли, но толкова много фактори оказват влияние, чедатата е по-скоро ориентировъчна. Все пак идеален менструален цикъл НЕ съществува!

 

Метода „прекъснат полов акт“ - двойките, които са от доста време заедно и си имат доверие, често се доверяват на този метод. Той обаче не предпазва от болести, предавани по полов път и не е особено надежден. Не бива да забравяме факта, че една жена може да забременее и преди мъжът да е „свършил“. В предеякулационната течност също има сперматозоиди, които са способни да заплодят яйцеклетката.

 

Презервативите – да, те са най-сигурният контрацептив, но въпреки това също може да ви изиграят лошо шега. Затова внимавайте какви кондоми използвате. Не се доверявайте на евтини презервативи и винаги проверявайте срока им на годност. По-добре да дадете малко повече пари за кондоми, отколкото после да обикаляте лекарските кабинети или да се грижите за дете, без да сте готови за това. А и, момчета, взимайте си презервативи по мярка, защото в противен случай рискувате да се изхлузи по време на секс и да си създадете излишни главоболия.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия