Понякога се учудваме колко отчаяни са някои хора в името на мечтаното тяло. Разбираме, че всеки желае да се чувства добре в кожата си, но някои прекаляват и в манията си да отслабнат прибягват до брутални средства. Диетите са изключително опасни и въобще не ги препоръчваме поради ред причини, които са известни на всички, въпреки всичко обаче сме сравнително толерантни към тях или поне бяхме, преди да чуем за тези диети. Те са брутални нелогични и подозираме, че са творение на някой, който въобще не е притежавал способността да мисли.

 

 

Алкорексия

 

Започваме с алкорексията, за която, макар да нямаме информация кой е нейният създал, сме сигурни, че е дело на някой алкохолик. Смеем да твърдим това, поради същността на диета, което се изразява в отказване почти изцяло на приема на калории през седмицата, за да се отдадете на разточителен прием на алкохол събота и неделя. На пръв поглед много от младите, смятащи, че да пиеш е някаква свръхспособност, превръщаща те в душата на компанията, са ентусиазирани от идеята, но всъщност диетата не може да ви доведе нищо друго, освен здравословни проблеми, за които да съжалявате.

 

Въздушна диета

 

Може би, и името й е също толкова брутално колкото самата диета. Тя се практикува само от хора, които нямат разум и им липсва способността да мислят логично, защото не виждаме никаква друга причина, която да накара някого да се лиши от храните и напитките и да остави съществуването си на въздуха и слънчевата енергия. Колкото и да ни се иска, хората не могат да фотосинтезират и колкото и да седим на слънце, няма как да смекчим глада си. Едва ли има нужда да ви напомняме, че няма нужда да пробвате диетата, защото тя ще ви доведе много нежелани последици, ако спрете на време и оживеете.

 

Спяща диета

 

Явно някой се е вживял повече в приказката за Спящата красавица и е повярвал, че е открил тайната на красотата й — съня. Да, правилно се сещате, последователите на тази диета смятат, че за да отслабнат, просто трябва да спят, тъй като по време на сън не могат да ядат, респективно намалят теглото си. И за да са сигурни, че няма да станат и да са подивели от глад, те приемат стабилно количество сънотворни хапчета, които им осигуряват непробуден съд с дни, след което приемат още хапчета, докато не достигнат до непоправимите ефекти, които ги обричат на нещастие.

Автор: ИъН Здравчев